NÄPÄYTYS SORMILLE

6.9.2009

Bunjamin Shabani (vas.) oli taas tehokas.
Bunjamin Shabani (vas.) oli taas tehokas.
Myös Vesa Järvitalo palasi kentille tehokkaana.
Myös Vesa Järvitalo palasi kentille tehokkaana.
Jouni Juntunen yrittää jyrätä Janne Kauppilan.
Jouni Juntunen yrittää jyrätä Janne Kauppilan.
Sami Hyvärinen kohtaa korealaisen Ho Jin Leen.
Sami Hyvärinen kohtaa korealaisen Ho Jin Leen.

FCJ Blackbird - FC OPA 2-2 (1-2): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Soitellen sotaan, takki auki, helppo nakki, vasemmalla kädellä. Alle sataprosenttista suoritusta kuvaavia ilmaisuja maailmassa riittää. Tai sitten FCJ Blackbird pelasi kauden unelmapelinsä sarjajohtajaa vastaan. Oli niin tai näin, FC OPA sai kuolevaisuudestaan muistutuksen jäätyään Jyväskylässä FCJ:tä vastaan 2-2 (1-2) tasapeliin.

Blackbird vieraili kesäkuun alkupuolella Oulussa ja silloin sen esitys oli kaikkea muuta kuin mairitteleva. FC OPA sortui kävelyvauhtiin mukaan ja vain sammutetuin lyhdyin pelattu peli esti lukemia repeämästä 0-6:tta isommaksi. Nyt FCJ pelasi täysin eri tavalla ja pystyi riisumaan vieraansa aseista.

"FCJ pelasi hyvän pelin meitä vastaan. Se otti meiltä keskialueella tilan pois eikä kapealla kentällä laitapeliä saatu toimimaan ollenkaan", FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä vahvisti.

Kehujen vastapainona ruoska heilahti armottomasti omaan suuntaan. Näkemys täydellä sydämellä pelaamisesta oli selkeä.

"Toinen suunta kiinnosti mutta toinen ei", Kylmälä vihjaisi liiasta keskittymisestä hyökkäyspeliin.

"Uho meni määrätietoisuuden edelle. Peli oli kuritonta, väkinäistä ja puskemista."

Kylmälän mielestä olosuhteidenkaan ei saisi vaikuttaa pelaamiseen. Jyskän tekonurmella on valitettava tilanne, että puoliajalla ainakin vierasjoukkue joutuu käyttämään linja-autoa taukopaikkanaan pukukoppien puuttuessa. Sellaista ei toki Kakkosen tasolla pitäisi sallia, mutta se on myös toisarvoinen seikka pelatessa pisteistä.

"Poikkeusjärjestelyt eivät ole selitys. Joukkueessa on niin paljon kokemusta, että tuollaisten häiriötekijöiden ei pitäisi vaikuttaa. Jos vaikutti, silloin pitää jonkun muun kuin järjestävän seuran tai meidän taustojen mennä peilin eteen."

FC OPA yllätettiin housut kintuissa jo heti ottelun alussa, kun kahden minuutin kohdalla pallo iskettiin vierasjoukkueen maaliin. Lyhyenä annetun vapaapotkun jälkeen Niko Leppänen ja JJK:sta tullut korealaisvahvistus Lee Ho Jin pelasivat FC OPA:n puolustuksen näppärästi auki ensin mainitun toimittaessa pallon verkkoon.

Peli näytti jo kääntyvän, kun kokoonpanoon palannut Vesa Järvitalo tasoitti ruuhkasta tilanteeksi 1-1. Uusi makedonialaiskärki Bunjamin Shabani onnistui toisessakin ottelussaan ja käänsi tilanteen hetkeksi FC OPA:n hyväksi ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Loppulukemat sinetöi FCJ:n Juha Veijonen, kun toista puolikasta oli kulunut 11 minuuttia.

FC OPA nousi tasapelipisteellään takaisin sarjan kärkeen maalierolla ohi OPS:n. FC OPA:lla on edelleen yksi rästipeli edessään, joten sen voitolla ero kasvaa kolmeen pisteeseen ja varaa viimeisen kierroksen ottelun häviämiseenkin on olemassa. Sen verran parempi maaliero FC OPA:lla on OPS:n suhteen.

FC OPA ei pääse helpolla omasta tasoittavastaan. Ensi sunnuntaina vastaan asettuu OLS, joka edelleen taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan. Kyseessä voikin olla jopa tähän mennessä kauden kovin derby, joka menee edellisen OPS-kamppailunkin ohitse.

Päävalmentaja Kylmälänkin ajatus on suunnattu jo tulevaan.

"Tästä pelistä pitää ottaa opiksi ja katseet kohti ensi sunnuntaita."

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

Su 06.09.2009, Jyskä 
Kakkonen, Lohko C 

FCJ Blackbird - FC OPA

2-2 (1-2)

02. 1-0 Niko Leppänen 
24. 1-1 Vesa Järvitalo 
38. 1-2 Bunjamin Shabani 
56. 2-2 Juha Veijonen 
Erotuomari: Teemu Soini 

 

 

Avauskokoonpano 
HUOVINEN Juha-Matti 
HYVÄRINEN Sami 
JÄRVITALO Vesa 
KAUPPILA Janne 
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
PIRES Jeferson 
SAARELA Harri 
SHABANI Bunjamin 
STAFSULA Dritan 
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KUUSIRATI Toni 
LINDGREN Ville 
MAKOWSKI Ari 
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho 
SOHLO Joonas 
YRJÖNHEIKKI Janne 

 

Palkinnot
1 (3p) Niko Leppänen (FCJ)
X (2p) Tuomo Janatuinen (FCJ)
2 (1p) Vesa Järvitalo (FC OPA)