Myös Jori Miettisellä oli hyvä iltapuhde. Vieressä syöttöä pyytää Henri Karppinen.
Jussi Ailisto antaa pallolle kyytiä.
Joonas Kauppinen kokeilee rintakuoletusta.

OuRe - MetroStars 0-5 (0-3): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStars sai tänään löysän hirttosilmukan kaulansa ympäriltä ainakin hetkeksi pois. Aurinkoisessa ja helteisessä säässä pelattu Nelosen jumbofinaali Oulun Reippaan isännöimänä päättyi MetroStarsin hyväksi 5-0 (3-0). MetroStars repi voitollaan kolmen pisteen kaulan putoamisviivan alapuolella olevaan OuRe:een ja on nyt pelannut kolme peräkkäistä sarjaottelua ilman tappioita.

Metron voittoluvut olivat numerollisesti melko leveät, mutta löylynheittäjän kauhaa sille ei siltikään kannata antaa. Sen verran OuRe onnistui välillä väläyttelemään ja laittamaan MetroStarsin puolustuspeliä testiin. Nolla säilyi laukauksien edessä Jussi Sepän parilla hyvällä torjunnalla ja peräti kolmesti maalien syntymättömyydestä kiitos kuuluu ylärimalle.

Numerot jättävät myös jossittelemisen varaa, sillä kymmenisen minuuttia toisen puoliajan alkamisen jälkeen tullut 0-4 maali latisti pelin pitkäksi aikaa ja kentällä olleet joukkueet enemmän pelailivat jäljellä olleita minuutteja pois. Metrolaiset myös säästelivät voimiaan jo torstaina pelattavaa seuraavaa ottelua varten eikä lähtenyt uuvuttamaan itseään turhassa juoksukilpailussa.

Tiukinta aikaa MetroStars koki 8. minuutilla tulleen avausmaalinsa jälkeen. Peli meni kokonaan sekaisin ja OuRe pystyi pitämään pallon lähestulkoot kymmenisen minuuttia koko ajan omalla hyökkäysalueellaan, kun MetroStars ei saanut peliä jengoilleen, kaksinkamppailut hävittiin eikä syötöissäkään ollut kunnon suuntaa. Timo Saarialholla oli pari paikkaa, mutta toisen tiellä oli ylärima ja toinen osui sivuverkkoon.

Reippaalta vietiin iso osa aseista pois, kun Emrah Caner tuli hyökkäystilanteessa törkeästi nappulat edellä päin maalivahti Seppää. Tilanteesta oli tulla joukkotappelu, mutta siitä selvittiin lopulta pienellä tönimiskilpailulla. Caner sai ensin keltaisen, ja kun tuomio ei tyydyttänyt, tuli suunsoitosta toinen ja samalla ulosajo.

Punaisen kortin myötä MetroStars sai enemmän tilaa pelata ja onnistui hyvillä hyökkäyskuvioilla tekemään vielä kolme osumaa. Vajaallakin pelatessa OuRe pystyi muutaman vaarallisen paikan luomaan, mutta tällä kertaa hyvällä pelihuumorilla kentällä ollut MetroStars klaarasi homman ammattimaisesti kotiin.

Maaleja viimeistelivät kahdesti Timo Heikkilä ja Jori Miettinen, joka palasi pari kuukauden tauon jälkeen tositoimiin myös sarjassa, sekä Henri Karppinen kerran. Kentän parhaana palkittiin Heikkilä, mutta hyvässä vireessä ollut Miettinen ja puolustuslinjassa ensimmäisen pelin pelannut Simo Kangas ansaitsevat yhtä lailla maininnan.

"Olimme päättäneet, että jatkamme siitä, mihin kevätkierroksella jäimme. Pojat tiesivät tasan tarkkaan, mistä tässä ottelussa oli kyse", valmentaja Markku Pehkonen viittasi sarjatilanteeseen.

"Jokainen teki voiton eteen kaikkensa", Pehkonen muisti kehua joukkuettaan.

Varauksetonta kehua valmentaja ei sentään jakanut. Toisella puoliajalla tapahtuneen löysäämisen sijasta kuluneen ajan olisi voinut toisinkin käyttää.

"Olisin toivonut, että kun johdamme kolmella maalilla, olisimme harjoitelleet omaa pelaamistamme eli pallo liikkeelle maata pitkin."

"Ei ole syytä vielä hurraamiseen. Viikko on vasta puolivälissä", Pehkonen muistutti torstain kamppailusta.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre