PALUU PÄIVÄJÄRJESTYKSEEN

17.6.2009

Janne Mahlakaarto löysi maalijyvän ja ratkaisi pelin.
Janne Mahlakaarto löysi maalijyvän ja ratkaisi pelin.
Jani Luukkonen avaa peliä maalipotkulla.
Jani Luukkonen avaa peliä maalipotkulla.
Ville Väisänen hiipii kentällä kuin pantteri.
Ville Väisänen hiipii kentällä kuin pantteri.
Joonas Sohlo: Ensimmäistä kertaa avauksessa, ensimmäinen maali, syöttöpiste ja palkintomaininta.
Joonas Sohlo: Ensimmäistä kertaa avauksessa, ensimmäinen maali, syöttöpiste ja palkintomaininta.

FC OPA - GBK 4-1 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

 

FC OPA ei antanut enää toisen häntäpään seuran yllättää itseään kotikentällään. GBK sinnitteli pitkään tasalukemissa, mutta lopulta selkäranka raksahti poikki kahdessa minuutissa ensimmäisen puoliajan lopussa. Viimeinenkin taistelu oli ohi, kun tauon jälkeistä aikaa oli eletty reilut 50 sekuntia ja taululle pyörähtivät lukemat 3-0.

Kolmannen maalin jälkeen loppuosa ottelusta meni enemmän tai vähemmän pelaillessa jäljellä olleita minuutteja pois. Kumpainenkin joukkue sai vielä yhden osuman tililleen. FC OPA:lta Titi Essomba ja Mamadou Konate repivät GBK-puolustuksen riekaleiksi 74. minuutilla tehden tilanteeksi 4-0.

GBK onnistui rikkomaan kuparisensa, kun kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Kristoffer Ainasoja lähetti pallon liikkeelle lähes nollakulmasta. Olli Laukkanen joutui jo toisen kerran tällä kaudella epäonnen soturiksi ja suti pallon omaan maaliin. Loppuluvut olivat siis FC OPA:lle 4-1 (2-0).

Castrenin aurinkoisessa illassa löytyi pari erityisen onnellista pelaajaa. Iloisin ilme oli Joonas Sohlolla, joka pääsi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Kakkosen ottelussa. Saldokin oli melkoinen. Ensimmäisen avauskomennuksen lisäksi tilille rapsahti ensimmäinen maali sekä syöttöpiste, joista palkintoraati heltyi palkitsemaan Sohlon pronssisella Veikkaus-mitalilla.

Toinen ilopilleri lienee Janne Mahlakaarto, jonka kuiva kausi loppui. Mahlakaarto on pelannut monta peliä, joissa hän on tärisyttänyt rimoja, tolppia ja tehnyt vastustajan maalivahdeille hikiset illat. Onnistumisia vain ei ole tullut. Mahlakaarto toki teki sunnuntaina JBK:ta vastaan maalin, mutta sitä ennen hän on onnistunut tasan kuukausi sitten Iisalmessa ja siinä välissä paikkoja on ollut paljon. Nyt korkki aukesi ja toivottavasti se vapauttaa Mahlakaarron peliä.

FC OPA:n voiton taustalla oli montakin tekijää. Luonnollisesti joukkue- ja kurinalainen pelaaminen oli toisella tasolla kuin viimeksi sunnuntaina JBK:ta vastaan. Myös maalipaikkojen hyväksikäyttö oli parempaa. Olennaista on kuitenkin se, että keskikentän peliä oli levitetty entistä enemmän myös laidoille.

Aikaisemmassa pelijärjestelmässä laitureiden virkaa toimittivat enemmän nousevat pakit, mutta nyt taktiikkaan oli istutettu varsinaiset hyökkäävät laiturit Sohlo ja Essomba. Konate heilui yksinäisenä kärkimiehenä. Ainakin kokkolalaisia vastaan tämä tuntui tepsivän hyvin. Systeemin toimiminen lupaa myös jatkossa hyvää, sillä FC OPA:lla on käytettävissään kaksi-kolme toimivaksi todistettua pelivariaatiota vastustajasta riippuen.

"Ilme oli erilainen kuin sunnuntaina. Muutimme kenttäryhmitystä sen takia, että puolustuspelaaminen saatiin toimimaan", FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä vahvisti.

"Aloimme tarkoituksella prässätä enemmän. Saimme pallonriistoja ja sitä kautta vastahyökkäyksiä."

Kiitosta herui taustoilta koko joukkueelle ja ennen kaikkea sen osallistumiselle yhteiseen puolustustehtävään.

"Puolustuspelaaminen hoidettiin helvetin hyvin. Kaikilla oli riittävä nöyryys pelata pallon alla."

Keskiviikon jälkeen FC OPA hiljentyy juhannuksen viettoon. Palauttava harjoitus joudutaan tekemään omatoimisesti, sillä kaupunki laittaa Castrenin kiinni torstaina jo klo 18:00.

Arki koittaa jo ensi maanantaina, jolloin on edessä kahden päivän harjoittelujakso ja paluu pelikentille keskiviikkona. FC OPA matkustaa Rovaniemelle FC Santa Clausin vieraaksi Susivoudin nurmelle, josta muistot Kolmosen vuodelta eivät kaikkein ruusuisimmat ole. Samalla käynnistyy hurja kuuden vierasottelun putki, jonka aikana FC OPA esiintyy kerran Oulussa OPS:n isännöimässä ottelussa.

FC OPA lähtee kiertueelleen neljän pisteen sarjajohdossa. Tosin se on pelannut myös kaksi ottelua enemmän kuin kaikki pahimmat kilpailijansa. OPS hengittää niskaan neljän pisteen päässä ja FC YPA on kolmantena seitsemän pisteen päässä. Paineet ovat kuitenkin toisaalla, sillä sekä OPS:lla että FC YPA:lla on koko ajan pakkovoitto päällä, jottei ote kärkikahinoista lipsu.

 

 

 

 

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

 

Ke 17.06.2009, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - GBK

4-1 (2-0)

42. 1-0 Janne Mahlakaarto 
44. 2-0 Janne Mahlakaarto 
46. 3-0 Joonas Sohlo 
74. 4-0 Mamadou Konate 
87. 4-1 oma maali 
Yleisöä: 143 
Erotuomari: Harri Siniaalto 

 

 

Avauskokoonpano 
ESSOMBA Titi 
HYVÄRINEN Sami 
KAUPPILA Janne-81
KONATE Mamadou-88
LAUKKANEN Olli 
LUUKKONEN Jani (mv) 
MAHLAKAARTO Janne 
MOSCHETTO Leonardo Florido 
SAARELA Harri 
SOHLO Joonas-65
VÄISÄNEN Ville 
Vaihtopelaajat 
KUUSIRATI Toni 
LINDGREN Ville 
MAKOWSKI Ari+65
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) 
SASSI Juho+81
YRJÖNHEIKKI Janne+88

 

 

PalkinnotRaati
1 (3p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)Mika Elovaara
X (2p) Ville Väisänen (FC OPA)Aki Karppanen
2 (1p) Joonas Sohlo (FC OPA)Luis Vanderlei
FC OPA: Janne MahlakaartoPalkinnot
GBK: VitaoUrheilu R. Rintamäki