MYÖTÄTUULESSA KESÄLOMALLE

13.6.2009

Matti Haapala, Petri Siltala ja Jussi Seppä suoriutuivat puolustustehtävistä hyvin.
Matti Haapala, Petri Siltala ja Jussi Seppä suoriutuivat puolustustehtävistä hyvin.
Timo Heikkilä huutaa takana ohjeita Joonas Vaattovaaralle.
Timo Heikkilä huutaa takana ohjeita Joonas Vaattovaaralle.
Jesse Kuuselalla paikka tehdä.
Jesse Kuuselalla paikka tehdä.
Jussi Ailisto oli laidalla menopäällä ja palkittiin parhaana.
Jussi Ailisto oli laidalla menopäällä ja palkittiin parhaana.

MetroStars - Spartak 1-1 (1-1): Rapotti, tilastot, kuvat.

MetroStarsin palikkakoneen osat alkava löytää oikeat reiät. Sen sai todeta Nelosen sarjajohtaja Spartak, joka joutui tyytymään 1-1 (1-1) tasapeliin tuulisella Heinäpään tekonurmella.

Tasapelin myötä MetroStars nousi ainakin hetkeksi pois lohkon jumbosijalta. Samalla lähti hyvitysviesti Kempeleeseen, jossa Ajax Sarkkirannan toimihenkilöt ottivat varmasti tyydytyksellä vastaan tiedon tasapelistä. Viimeksi tiistainahan MetroStars tölväisi sarjakakkosta Ajaxia maalein 2-0 ja sekoitti ikävästi kärkipakkaa kempeleläisten näkövinkkelistä katsottuna.

Ottelun aloitus oli, kuin olisi katsonut samaa vanhaa filmiä uudelleen ja uudelleen. Pelikello ehti raksuttaa vain reilut kaksi minuuttia, kun Spartakin tuli vyörymällä kohti MetroStarsin maalia ja lopulta kauan kestäneen potkiskelun jälkeen Risto Putkonen survoi pallon maaliin. Ihan kuin tämä olisi koettu pari kertaa aiemminkin tällä kaudella.

MetroStars pääsi tasoittamaan 35. minuutin kohdalla, kun kevyesti tuomittu epäsuora vapaapotku löysi kauden ennätyskatsomon riemuksi konkarimaalivahti Hannu Husun selän taakse. Jussi Ailisto teki kevyen siirron ja Timo Heikkilä napautti kovan kudin, josta muodostui MetroStarsin virallisten otteluiden 200. maali.

Ottelun kulkuun vaikutti vahvasti puuskainen tuuli, joka Heinäpäälle epätavalliseen tyyliin puhalsikin maalta päin. MetroStars sai avausjaksolla myötäisen taakseen, mutta yllättäen Spartak olikin melko kesy omalla vuorollaan. Aivan ottelun lopussa MetroStars joutui enemmän puolustuskannalle, mutta linja kesti loppuun saakka.

Vaikka molemmat ns. tähtitopparit puuttuivatkin, pelasivat puolustuslinjassa nelikkö Matti Haapala-Jesse Kuusela-Petri Siltala-Arttu Pehkonen sekä tuuraamassa käyneet Niko Pieniniemi ja Matias Hautajärvi hyvän ottelun.

Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa lisämaaleihin. Molemmissa päissä kerran pallo siivottiin maaliviivalta. Spartakilla pelastava enkeli oli kapteeni Tuomo Sirviö, joka oli päineen välissä Jussi Ailiston puskiessa. Tämän lisäksi tuhannen taalan paikoista jäi mieleen toisen jakson alku, kun Kuusela puski kulmapotkun matalalta niukasti avoimesta alanurkasta ohi.

MetroStarsin kauden ensimmäiseen tappiottomien otteluiden putkeen piiskannut valmentaja Markku Pehkonen oli tyytyväinen joukkueen kehittymisestä melkein joka osa-alueella. Tasapeli sarjajohtajaa vastaan maistui kuin voitto, vaikka sarjajohtajan esitys aiheuttikin pettymyksen.

"Spartak antautui yllättävän helposti tasapeliin. Pystyimme tappamaan hyvällä puolustamisella ja liikkeellä sarjajohtajan pelin kokonaan."

"Pelistä jäi hyvä mieli ja piste tuntui voitolta, koska tässä pelissä oli monta elementtiä, joita ei kauden aikaisemmissa peleissä ole ollut", Pehkonen valaisi.

Valmentajan mielestä MetroStars uskaltaa aikaisempaa selvemmin ottaa vastuuta tekemisistään ja menee rinta pystyssä kentälle. Tälläkin kertaa tuli aikainen osuma, mutta se ei nyt lannistanut joukkuetta vaan sai taistelutahtoa entistä korkeammalle tasolle.

"Pelaajien itseluottamus on kasvanut. Joukkuepelaaminen ja puolustaminen on kehittynyt selvästi. Kentällä sitä ei välttämättä tunne, mutta valmentajana näen kokonaisuuden paremmin", Pehkonen analysoi.

MetroStars siirtyy tämän ottelun jälkeen parin viikon kesälomalle, mikä katkaisee harmittavasti hyvän pelivireen. Harjoittelu aloitetaan aiemmasta poiketen jo heinäkuun alussa ennen kuin sarja jatkuu syyskauden peleillä puolentoista kuukauden kuluttua. Ohjelmaan on tarkoitus myös ottaa yksi harjoitusottelu ennen tosipelien jatkumista.

"Uskallan nyt tiukentaa treenaamista ja syyskaudelle saadaan hyvä draivi päälle", Pehkonen lupasi juttutuokion päätteeksi.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

La 13.06.2009, Heinäpään tekonurmi
Nelonen

MetroStars - Spartak

1-1 (1-1)

03. 0-1 Risto Putkonen
35. 1-1 Timo Heikkilä
Yleisöä: 34
Erotuomari: Jani Kivelä

Avauskokoonpano
AILISTO Jussi
HAAPALA Matti
HEIKKILÄ Timo
KARPPINEN Henri
KUUSELA Jesse-63 +84
PEHKONEN Arttu
RANTALA Mikko
SEPPÄ Jussi (mv)
SILTALA Petri
STENROOS Sami-60
VAATTOVAARA Joonas
Vaihtopelaajat
HAUTAJÄRVI Matias+63 -84
MIETTINEN Jori
PIENINIEMI Niko+60

PalkinnotRaati
MetroStars: Jussi AilistoRiku Haataja
Spartak: Tuomo SirviöLauri Kauppinen
Palkinnot
Oulun Vilske