KONATELLA KAKSINKERTAINEN JUHLAOTTELU

8.6.2009

Mamadou Konate rikkoi merkkipaalun ja sivusi ennätystä.
Mamadou Konate rikkoi merkkipaalun ja sivusi ennätystä.
Myös Leonardo pääsi historian lehdille.
Myös Leonardo pääsi historian lehdille.

Mamadou Konate oli eilisen Blackbird -ottelun kiistaton sankari. Hänen neljä maaliansa siivittivät FC OPA:n komeaan 6-0 voittoon vastustajasta ja Konate palkittiin ansiosta ottelun parhaana pelaajana.

Konate pääsi osumillaan myös kertaheitolla kaksinkertaisesti historian kirjoihin. Hänestä tuli edustusjoukkueen virallisten otteluiden 300. maalin isä. Tämä tilasto on tosin hiukan kiistanalainen, sillä aina voi keskustella, lasketaanko OsPa:n luovuttama Viitosen ottelu mukaan tehtyihin maaleihin vai ei.

Tilastoissa kummittelee 3-0 luovutusvoitosta kolme maalia, jotka eivät ole kenenkään tekemiä. Jos luovutusmaalit lasketaan mukaan, saa Konate kunnian 300. juhlamaalista.

Konate sivusi myös yhden ottelun maaliennätystä. Hän liittyi neljällä osumallaan samaan kerhoon Joonas Vaattovaaran kanssa, joka ylsi neljään maaliin Terwaareita vastaan elokuussa 2006.

Eilisessä ottelussa siirtyi myös koko seuran virallisten otteluiden maalisaldo uudelle sataluvulle. Tästä kunnian sai komean vapaapotkumaalin tehnyt Leonardo, jonka maali merkitään 500. viralliseksi osumaksi edustuksen ja MetroStarsin pelit yhteenlaskettuna.