AVAUSPISTEIDEN JA -MAALIN JAHDISSA

5.5.2009


Tuplanollakerhossa - ilman pistettä ja maalia oleva - MetroStars kohtaa huomenna yhden tutuimman vastustajansa, kun se vierailee Raahessa AS Moonin kotikentällä. Peli sarjanousijaa vastaan on edessä Koivuluodon urheilukeskuksen hiekkakentällä klo 18:30.

Näin kevätaikaan, kun koulutkin ovat kesken, bussimatkalle lähtö arkipäivänä kutistaa miehistöä jonkin verran. Metrolle pienellä porukalla liikkuminen on kuitenkin tällä kaudella jo tuttua puuhaa. Joukkue pelasi Kajaanissa ilman vaihtomiehiä ja viimeksi sunnuntaina Reipasta vastaan penkillä oli kaksi kenkäparia.

Vaikeuksista huolimatta MetroStars saa melko edustavan joukkueen Raaheen. Muun muassa viime kauden maalitykki Timo Heikkilä pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella ja pystyypä MetroStars esittelemään kaksi uutta kasvoakin, jotka ovat vasta liittyneet joukkueen vahvuuteen.

Nurjemmalla puolella MetroStars joutuu tulemaan toimeen ehkäpä ilman molempia luottotoppareitaan Tuomo Iinattia ja Petri Siltalaa. Reipasta vastaan itsensä loukannut Iinatti pohtii lähtöä viimeiseen hetkeen asti ja Siltala on poissa opiskelukiireiden vuoksi.

Onneksi vakiopakit ovat iskussa ja Jussi Jarvan tiedetään ainakin pärjäävän keskuspuolustuksessa mainiosti. Murheita puolustukseen tai keskikentän pohjalle tuo myös Janne Myllylän harjoituksissa vihoittelemaan äitynyt ikuinen nivusvaiva, jolle treenaaminen ja pelaaminen Lintulan, Pateniemen tai Rajakylän kaltaisilla betoninkovilla alustoilla ei tee hyvää.

MetroStars saa tulla toimeen myös ilman Jose Martinez Cárcamoa, joka toilaili itselleen punaisen kortin viime pelissä, ja pitkän aikaa ilman Casey Sargesonia, jonka diagnoosiksi vahvistui lopulta kokonaan revennyt eturistiside. Sargesonia odottaa leikkauspöytä kuun vaihteessa.

Oman mausteensa otteluun tuo pelipaikka. Koivuluodon hiekkakenttä kuuluu sarjaan pienten paikkakuntien vielä pienemmät hiekkakentät eli sitä voi hyvällä syyllä kutsua aidoksi postimerkiksi. Lyhyt kenttä ja sora-alusta ovat yhdessä olleet aina myrkkyä MetroStarsille.

Joukkueet ovatkin olleet historian aikana neljästi vastakkain eikä Metro ole koskaan pystynyt AS Moonia vieraissa voittamaan. Sen sijaan raahelaisten vierailu Ouluun ovat olleet tuloksettomia. Edustusjoukkuekin on historiansa aamuhämärissä pelannut AS Moonia vastaan. Raahessa peli päättyi peräti 0-6 tappioon eikä voittoa irronnut Oulussakaan.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

23.07.2006Nelonen BAS Moon - MetroStars1-1 (1-0)
01.08.2006Nelonen BMetroStars - AS Moon5-1 (1-0)
08.05.2007ViitonenAS Moon - MetroStars3-1 (2-0)
02.08.2007ViitonenMetroStars - AS Moon3-0 (1-0)