MAHLAKAARRON HATTUTEMPPU KAATOI JBK:N

2.5.2009

Titi Essomba pietarsaarelaisväijytyksessä.
Titi Essomba pietarsaarelaisväijytyksessä.
Juho Sassi taistelee itsensä mestarin kanssa.
Juho Sassi taistelee itsensä mestarin kanssa.
Janne Mahlakaarto iski hattutempun.
Janne Mahlakaarto iski hattutempun.
Janne Kauppila kunnostautui knallimiehen ruokkijana.
Janne Kauppila kunnostautui knallimiehen ruokkijana.

JBK - FC OPA 0-4 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA ei ujostellut pienen ja pimeän hallin olosuhteita tippaakaan, kun se kohtasi kauden ensimmäisessä vierasottelussaan JBK:n. Poissa oli myös sarja-avauksessa kokeneitakin pelimiehiä vaivannut jännitys ja se näkyi tuloksessa selvästi. FC OPA oli kohtaamisen suvereeni osapuoli maalein 4-0 (2-0).

Alussa kotijoukkue sai pienoista painostuksen poikasta aikaiseksi, mutta ote kääntyi nopeasti vieraiden hallintaan. Toisella puoliajalla pallo liikkui FC OPA:n toimesta niin mallikkaasti, että Jani Luukkonen saattoi FC OPA:n maalilla ryhtyä miettimään työttömyyspäivärahahakemuksen täyttämistä. Niin hiljaista oululaispäädyssä oli.

FC OPA:n ykkösnimeksi nousi Janne Mahlakaarto, joka paukutti tililleen hattutempun edestä osumia. Ensimmäinen maaleista tuli käsivirheestä tuomitusta rangaistuspotkusta ja kahdessa muussa tutkaparina toimi syöttöpisteiden arvoisesti Janne Kauppila.

Mahlakaarron hattutemppu oli ensimmäinen FC OPA:n edustusjoukkueessa tehty sitten viime juhannuksen alla pelatun TUS -ottelun, jossa Papa Niang pyssytti maaleja knallin verran.

"Kaikki lähti hyvästä joukkuepuolustamisesta", FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä kiteytti onnistuneen iltapäivän salat.

Kylmälä osasi odottaa, että pieni kenttä antaa etua kotijoukkueelle, mutta JBK ei sitä valttikorttiaan pystynyt kunnolla pelaamaan.

"Kotijoukkueen vahvuus oli pieni tila, mutta pystyimme vastaamaan siihen. Toinen puoliaika oli meidän näytöstä ja avauspeliin verrattuna joukkuepelaaminen oli potenssiin sata", päävalmentaja ylisti.

"Pelasimme kuin vieraissa piti pelata."

Jos nyt peli päättyi vieraskentällä neljän maalin erolla, Kylmälä uskalsi hieman lupailla jopa parempiakin otteita. Ensi lauantaina vastus toki kovenee FC YPA:n muodossa, mutta hallipelit ovat vähäksi aikaa pelattu ja FC OPA pääsee vihdoin Castrenin kentälle pelaamaan.

"Helpottaa paljon, kun pääsemme ulos ja avaraan tilaan pelaamaan", Kylmälä päätti.

Vaikka kaudesta on takana päin kaksi ottelua, Kakkosen lohko C:n sarjataulukko on mukavaa katsottavaa. FC OPA johtaa tätä sarjaa maalieron turvin ensimmäistä kertaa seurahistoriassa. Piikkipaikka on tarjolla ainakin reilun vuorokauden ajaksi, kunnes toinen pelikierros pelataan täyteen huomisen aikana.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

La 02.05.2009, Tellushalli
Kakkonen, Lohko C

JBK - FC OPA

0-4 (0-2)

15. 1-0 Janne Mahlakaarto (rp)
45. 2-0 Janne Mahlakaarto
66. 3-0 Titi Essomba
70. 4-0 Janne Mahlakaarto
Erotuomari: Vesa Toivola

Avauskokoonpano
ESSOMBA Titi-73
HYVÄRINEN Sami
JÄRVITALO Vesa
KAUPPILA Janne
LAUKKANEN Olli-78
LUUKKONEN Jani (mv)
MAHLAKAARTO Janne
MOSCHETTO Leonardo Florido
OLLIKAINEN Mikko-36
SAARELA Harri
VÄISÄNEN Ville
Vaihtopelaajat
ISOHOOKANA Erik
KAUPPILA Joni
LINDGREN Ville+78
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)
SASSI Juho+73
SOHLO Joonas+36
YRJÖNHEIKKI Janne

Palkinnot
1 (3p) Titi Essomba (FC OPA)
X (2p) Janne Mahlakaarto (FC OPA)
2 (1p) Olli Laukkanen (FC OPA)


OTTELUPÖYTÄKIRJA