HAKA SAI TUKKAPÖLLYÄ

28.3.2009

Harri Saarela on toipunut pelikuntoon.
Harri Saarela on toipunut pelikuntoon.
En se minä ollut, toteaa Ville Lindgren.
En se minä ollut, toteaa Ville Lindgren.
Mamadou Konate (selin) sivusi tehoennätyksiä luvuin 4+2.
Mamadou Konate (selin) sivusi tehoennätyksiä luvuin 4+2.
Jani Luukkonen ei joutunut antautumaan kertaakaan.
Jani Luukkonen ei joutunut antautumaan kertaakaan.

FC OPA - KajHa 7-0 (3-0): Raportti, tilastot, kuvat

Kajaanin Hakan toinen visiitti Ouluun FC OPA:n vieraaksi sujui huomattavasti synkemmissä merkeissä kuin ensimmäinen. Lunta tuli kaatamalla tupaan, vaikka KajHa:lla oli osa joukkueen rungoksi kaavailluista ulkomaalaisvahvistuksista mukana. Heinäpään aurinkoisen alkuillan lopputulos oli 7-0 (3-0), joka kertoo ainakin FC OPA:n osalta reiluista eteen päin tehdyistä harppauksista.

Maalimättäjäisissä kunnostautuivat Mamadou Konate ja Joonas Sohlo. Konate teki neljä maalia ja syötti ottelun kaksi ensimmäistä. Sohlon saldoksi muodostui kolme maalia ja yksi syöttö.

Konate sivuaa omilla pisteillään yksittäisten otteluiden tehopisteiden seuraennätystä, jota aikaisemmin pitivät hallussaan Antti Leinonen ja Timo Heikkilä. Jos maalit laitetaan etusijalle, ennätyksen haltija on yksin Leinonen (5+1) lähes päivälleen kolme vuotta sitten harjoitusottelussa Kuivaniemen Iskua vastaan tehdyillä osumillaan.

FC OPA oli pelissä parikymmentä minuuttia hiukan eksyksissä, mutta ensimmäinen osuma avasi ketsuppipullosta korkin. Loppua kohden KajHa:n vastus lopahti eikä se juurikaan päässyt maalipaikoille, vaikka loukkaantumisten vuoksi kotijoukkue pelasi viimeisen vartin vajaalla.

"KajHa otti ylhäältä kiinni ja prässäsi. Kun ajoitukset sekä syötön laatu ja kovuus löytyivät, aukeni myös prässi", päävalmentaja Jyrki Kylmälä selitti alun vaisuutta.

"Sitten tiesi mitä tapahtuu, kun pääsee juoksemaan tyhjään kenttään", Kylmälä viittasi ottelun murskalukemiin.

Kylmälän mielestä kentän osa-alueita katsellessa palaset alkavat olla kohdallaan sarjaa kohti mentäessä. Puolustuspelikin on paranemassa koko ajan ja roolit sekä tehtävät selkiytyvät pelaajien kesken.

"Toivottavasti tämä puhkaisi tehojakin auki", Kylmälä ynnäsi lopuksi.

Päävalmentajan otsaryppyjä lisää entisestään paheneva loukkaantumistilanne. FC OPA joutui lopussa vajaalle, kun Juha-Matti Huovisen polvi petti alta. Jo sitä ennen vaihtoon oli otettu Janne Kauppila ja Erik Isohookana orastavien vaivojen vuoksi. Entisestään pitkällä sairaslistalla ovat mm. Joni Kauppila, Ari Makowski, Toni Kuusirati ja Vesa Järvitalo.

Loukkaantumisista huolimatta harjoituspelit jatkuvat jo ensi lauantaina GBK:ta vastaan. Joukkue kaipaa todellista tasonmittausta ja edessä on myös kaksi kovaa turnausottelua ennen pääsiäislomaa.

"Onneksi on vielä kovia pelejä edessä", oli päävalmentajan viimeinen sana.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre

TILASTOT

La 28.03.2009, Heinäpään tekonurmi
Harjoitusottelu

FC OPA - KajHa

7-0 (3-0)

26. 1-0 Joonas Sohlo
39. 2-0 Joonas Sohlo
43. 3-0 Mamadou Konate
46. 4-0 Joonas Sohlo
47. 5-0 Mamadou Konate
56. 6-0 Mamadou Konate
60. 7-0 Mamadou Konate
Erotuomari: Marko Ihalainen

Avauskokoonpano
HYVÄRINEN Sami
ISOHOOKANA Erik-52
KAUPPILA Janne-63
KONATE Mamadou
LINDGREN Ville
LUUKKONEN Jani (mv)-74
MAHLAKAARTO Janne
MOSCHETTO Leonardo Florido
SAARELA Harri
SOHLO Joonas
VÄISÄNEN Ville
Vaihtopelaajat
HUOVINEN Juha-Matti+63 -76
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv)+74
SASSI Juho+52