PIENESTÄ SE ON KIINNI

20.11.2016

FC OPA pelasi sunnuntaina edustusjoukkueella Jyväskylässä harmittavan tasapelin 4-4 (1-4).

FC OPA kohtasi kauden seitsemännessä pelissään Jyväskylän Palokassa LPK:n, joka nousi ykköseen täksi kaudeksi kuten FC OPA.

Ensimmäinen puoliaika alkoi FC OPA:n kannalta hienosti, kun jo 4 minuutin pelin jälkeen OPA johti 0-3. Maalintekijöinä toimivat Juho Sipilä, Sampo Lastuvirta ja Niko Junkkari. OPA saikin alussa pelattua juuri kuten halusi. Palloa saatiin pidettyä hyvin joukkueen hallussa ja vaarallisia paikkoja luotiin LPK:n maalille. FC OPA pääsi tekemään vielä 0-4 maalin, kun Heikki Viia sai jekutettua pakin laidassa ja pääsi laukomaan pallon LPK maalin kattoon. Harmittava kauneusvirhe tuli puoliajan loppuun, kun LPK kavensi tilanteen 1-4:ään.

Toiselle puoliajalle FC OPA:n oli tarkoitus tulla kuten ensimmäiselle, mutta jo ensimmäisessä vaihdossa oli selvää, että jalat ja pää olivat jääneet koppiin. Niin siinä sitten kävi, että 4 minuutin jälkeen peli oli 3-4. Kaikki maalit tulivat pienistä virheistä puolustuksessa. Tämän lisäksi maalilla hienosti pelannut Pasi Hilli sai venyä useampaan kertaan pallon tielle. OPA sai kuitenkin kolmannen maalin jälkeen hiukan kasattua rivejään ja puolustuspeli alkoi näyttää paremmalta, mutta pallollinen peli ei ottanut onnistuakseen. Niin siinä sitten kävi, että 33 minuutin pelin jälkeen LPK tasoitti pelin. Pelin edetessä OPA oli joutunut rikkomaan tuomareiden mielestä 5 kertaa, joten tilanne ei ollut missään nimessä optimaalinen. Lopulta LPK pääsi kokeilemaan 3 kertaa kympiltä. Hillin fyysinen preesenssi ja torjunnat olivat kuitenkin liikaa LPK:n pelaajille. Näistä virheistä kaikki olivat OPA leiristä katsottuna kyseenalaisia ja se sisuunnutti OPAlaiset vielä viimeiseen rynnistykseen. Useista maalipaikoissa palloa ei maaliin saatu ja pisteet jaettiin lopulta luvuin 4-4.

FC OPA:n ongelmana on ollut tällä kaudella pelin alut. Tänään pelin alku oli vahva, mutta toisen puoliajan alku oli vaikea. Mikä kuitenkin positiivista, ollaan OPA leirissä menossa pelillisesti kohti vahvaa 40 minuutista. Nyt 10 minuuttia toisen puoliajan alusta oli katastrofaalista, mutta muuten pääsääntöisesti toteutettiin niitä asioita, mitä oli sovittu.

Tulevana viikonloppuna FC OPA pelaa kaksi peliä kotonaan. Ensin ykkösen pelissä lauantaina 26.11 klo. 15:00 Oulun Urheilutalolla vastaan asettuu JoSePa ja sunnuntaina 27.11 klo. 17:00 Futsal Cupin pelissä kohdataan As Moon. Tervetuloa kannustamaan FC OPA voittoihin!!