EDUSTUS KESYTTI OSPA:N JA KOLISUTTELI TOLPPIA

Jesse Majava teki tyhjäksi Sami Kurosen yrityksen
Aikalisällä siirryttiin jo ensimmäisellä puoliajlla viiteen kenttäpelaajaan.
Loputulos naurattaa.
Näiden kenkien peliura tuli päätökseen. Retu kenkäostoksille.

OsPa taisteli urhoollisesti, mutta lopulta kyse oli vain ratkaisun siirtämisestä. FC OPA vei pisteet lukemin 4-1 (2-0).

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa FC OPA oli vahvempi maalein 11-5, mutta hyvän olon tunteeseen ei ollut varaa, sillä vaikka numerot viimeksi olivat selvät, peli oli kaikkea muuta kuin täydellistä FC OPA:n hallintaa. Alkupalaverissa valmentaja Pauli Leviäkangas painotti, että keskittymisen täytyisi pysyä kasassa koko 40 minuutin ajan.

Peli alkoi varsin vauhdikkaissa merkeissä ja molemmat joukkueet hakivat vuorotellen aukkoja toistensa puolustuksesta. FC OPA:lla oli pelin alussa vaarallisemmat paikat, mutta tulosta ei meinannut syntyä millään. Välillä pallon eteen kerkesi OsPa:n maalivahti Jesse Majava ja välillä torjuntatyötä hoitivat maalitolpat. Pikkaisen ensimmäisen puoliajan puolenvälin jälkeen FC OPA alkoi pelata reikäpaidalla. Tämä taktiikka tuottikin tulosta, kun Sakari Kiljander pelattiin vetopaikkaan Heikki Viian ja Retu Värrin toimesta. Kiljanderin tulinen veto viuhui vastustamattomasti maalin kattoon. OPA jatkoi reikäpaidalla pelaamista puoliajan loppuun asti, mutta toinen maali syntyi Sami Kurosen loistavan pallon riiston jälkeen. Kuronen sai pelattua pallon Antti Viitaluomalle, joka jatkoi pelivälineen vielä Niko Junkkarille. Heti Junkkarin vedon jälkeen soi summeri, mutta pallo kerkesi lähteä liikkeelle ennen sitä, joten maali hyväksyttiin.

Toiselle puoliajalle OPA palasi normaaliin pelisysteemiin. Puoliajan alkupuolella OPA pääsi lisäämään johdon 3-0:an. Tällä kertaan viuhuvan vedon esitti Viia, Kiljanderin tarjoilusta. Puoliajan loppua kohti OsPa alkoi saada enemmän painetta OPA:n päätyyn ja valmentaja Leviäkangas päätti ottaa reikäpaidan jälleen käyttöön, jotta peliä saataisiin rauhotettua ja kelloa pelattua pois. Taktiikka toimi juuri kuten oli tarkoituskin. OPA piti rauhassa palloa ja odotteli, että OsPa joutuisi avaamaan puolustustaan. OPA teki lopulta vielä yhden komean maalin. Hienon pyörityksen jälkeen pallo päätyi lopulta Kiljanderille, joka siirsi OPA:n 4-0 johtoon. Lopussa OsPa sai tehtyä vielä yhden maalin OPA:n merkkausvirheen jälkeen. OsPa:lla oli muutamia muitakin vaarallisia tilanteita, mutta OPA:n maalilla jälleen hyvän pelin pelannut Pasi Hilli ja puolustus pitivät huolen, että lisämaaleja ei nähty.

Voiton myötä FC OPA vankisti entisestään sarjajohtoaan, kun AS Monaco hävisi oman ottelunsa Kajaanissa. OPA tarvitsee enää yhden voiton viimeisistä kolmesta pelistään varmistaakseen paikkansa nousukarsinnoissa. Toki tavoitteena on myös sarjan voitto, joten kaikki pelit ovat tärkeitä. Seuraavaksi OPA kohtaa kotiottelussaan MBKU:n. MBKU on esittänyt vahvoja otteita koko kauden, joten pelistä tulee varmasti jännittävä. Peli alkaa Urheilutalolla sunnuntaina 21.2 klo. 18:30. Tervetuloa kannustamaan FC OPA voittoon!