JALKAPALLOA JA HERNESOPPAA

3.10.2008

FC OPA:n tämän kauden viimeinen kotiottelu Kakkosen C-lohkossa pelataan huomenna. Vastustajaksi asettuu FC YPA. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 13, koska Castrenin urheilupuistossa pelataan myöhemmin illalla toinen saman sarjan, OLS:n isännöimä, ottelu.

FC YPA -otteluun on vapaa pääsy. Ilmaisen ottelun lisäksi FC OPA haluaa kiittää katsojiaan kaudesta tarjoamalla puoliajalla soppatykillisen hernekeittoa kaikille Castreniin tulleille. Samanlainen menu oli tarjolla myös vuosi sitten karsintasarjan päätösottelussa FC OPA – KTP, jossa nousua juhlittiin sopan lisäksi täytekakkukahveilla.

FC OPA on mainostanut vapaan pääsyn vastapainoksi poistumismaksua ennen 75. peliminuuttia. Luonnollisestikaan sellaista ei keneltäkään peritä ellei sitä välttämättä halua maksaa. Tällä epätavanomaisella tavalla on toivottu ihmisten saapuvan paikalle myös jalkapallon eikä pelkästään ilmaisen ruoan takia.

Viime kauden tempauksessahan kävi niin, että sateisen ja kolean sään vaikutuksesta noin puolet katsojista katosi paikalta saatuaan ruoan ja täytekakkukahvit. Tätä ei haluta tapahtuvaksi toista kertaa.

Itse ottelu tarjoaa takuuvarmaa viihdettä ja hyvää jalkapalloa kahdelta paineettomalta joukkueelta. FC OPA on sarjassa neljäntenä ja FC YPA kuudentena. Panoksena on keskinäisen kunnian lisäksi neljäs sija, sillä joukkueet ovat yhdessä Norrvalla FF:n kanssa kolmen pisteen sisässä. 

FC YPA:n ehdoton ykkösnimi on vikkelä laitalinkki Joni Pakola, joka mm. Ylivieskan kohtaamisessa aiheutti alituiseen harmeja FC OPA:n puolustukselle. Tulostakin on syntynyt, sillä hän johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä kymmenellä osumallaan.

FC YPA:ssa pelaa myös pari oululaisille tuttua nimeä: Martti Saarela ja AC Oulua edustanut Marko Koivuranta. Maalipuiden välissä on lupaava nuori veskari Roope Matsi, joka tuli Ylivieskaan täksi kaudeksi KuPS:sta.

FC OPA:n pelaajatilanne ei ole kokenut muutoksia. Joni Kauppila on vapautunut pelikiellosta, mutta ei ollut Pietarsaaressa syysflunssan vuoksi. Ainoa loukkaantuneiden kirjoissa oleva on Kalle Väisänen.