OPERAATIO PORRAS ALKAA

7.9.2008

FC OPA:n kolmanneksi viimeinen kotiottelu on vuorossa tänään. Castreniin saapuu vieraaksi vöyrimaksamaalainen Norrvalla FF, joka kisailee vielä nousijakandidaattien joukossa. Ottelu alkaa iltavalaistuksen loimussa klo 18:30.

FC OPA:n nousihaaveet ovat menneitä. Kakkosen C-lohkon kärjessä on FC Kiisto, jonka etumatka GBK:hon on kolme pistettä ja sillä on yksi peli vähemmän pelattuna. Nousutaistossa edellä mainittujen lisäksi on kolmantena majaileva OPS. Norrvalla on neljäntenä viisi pistettä Kiiston perässä.

Norrvalla FF:n nousuhaluista voi esittää epäilyksensä. Joukkue on ulkoistanut Vaasan IFK:hon sekä parhaan maalintekijänsä Andrei Shirobokovin, joka vielä johtaa maalipörssiä 14 osumallaan, että kokeneimman pelaajansa Tomas Nygårdin.

FC OPA on sarjassa kuudentena. Matkaa kärkeen on jo 13 pistettä, joten elättely kärkipaikoista on turhaa. Päävalmentaja Jyrki Kylmälä asettikin edellisen pelin jälkeen tavoitteeksi sijoittumisen neljän parhaan joukkoon. Se vaatii tasapäin FC OPA:n kanssa kilpailevan FC YPA:n ja juuri Norrvalla FF:n selättämistä.

FC OPA:n elämä pyörii tällä hetkellä sopeutuessa kahden avainpelaajan Patrice Ollo N´Doumban ja Papa Niangin lähtöön ylemmille sarjaportaille. Lähtöjen positiivisemmalla puolella nuoret pelaajat saavat näyttöpaikkoja osaamisestaan.

Tämän päivän otteluun FC OPA lähtee lähes parhaalla kokoonpanolla. Sami Hyvärinen on vapautunut korttitilin täyttymisestä aiheutuneesta pelikiellosta ja Mika Kosken flunssa on parantumaan päin. Koski tosin saa itse päättää pelikunnostaan. Jos hän jää pois, korvaajaksi tulee Jori Miettinen. Nuori laituri pelasi viime lauantaina ensiminuutit Kakkosen C-lohkossa.

Kokoonpanosta ainoa takuuvarmasti puuttuva on polven magneettikuvausta odotteleva Kalle Väisänen.

Ottelu on tänään Tulosvedon ja SuperMonivedon kohteena. Vihjeitä kupongille voi etsiä vaikka edellisistä otteluista. FC OPA:lla viime aikoina pelivire on aaltoillut, mutta kotikentällään se on ollut todella vahva (6-2-2).

Norrvalla FF on ollut huomattavasti vahvempi kotona (7-3-1) kuin vieraissa, mutta ei NFF:n matkasaldokaan heikko ole (4-3-2). Lisäksi Norrvallalla on huikea 11 ottelun tappioton putki allaan. Viimeiset kaksi ottelua tosin ovat päättyneet putoamista vastaan taistelevien kanssa tasapeleihin (OLS 1-1, PK-37 0-0).

Norrvalla FF:n ja FC OPA:n edellinen kohtaaminen Oravaisissa päättyi oululaisten tappioon 1-2.