PIKAUUSINTA PATE:N KANSSA

20.5.2008


MetroStarsin kausi jatkuu sunnuntain jälkeen jo tänään. Ouluun saapuu vieraaksi Pattijoen Tempaus, jonka MetroStars kohtasi vain tasan kolme viikkoa sitten. Tämän päiväinen ottelu on varsinainen kevätkierroksen ottelu, sillä vapun alla Raahessa pelattiin kesälomien tieltä siirretty syyskierroksen kohtaaminen.

Ottelu alkaa klo 19:15. Pelipaikkana on inha Talvikkipuiston tekonurmi, jolle pelaajistolta on hankala keräillä rakkauden tunnustuksia. Alusta on kova, kenttä on piirretty kapeaksi ja monikäyttöisyys tarkoittaa Rajakylässä eri kokoisten pelialueiden sikin sokin risteileviä viivoja. Parempi kuitenkin näin kuin pelata jollain hiekkakentällä.

MetroStars on löytänyt pariin viime peliin oikein hyvän vireen. OuJK kaatui toisen puoliajan rynnistyksellä 4-2 ja sunnuntaina joukkue löi FC RAI:n 5-0. Raahen matkailustakin on suhteellisen hyvät muistot, kun niukkalukuinen joukkue taisteli itselleen tasapelin Pattasen hiekalla.

MetroStars saa liikkeelle hyvän kokoisen ryhmän. Peliin on ilmoittautunut ainakin 15 varmaa kenttäpelaajaa sekä hyvään kevätvireeseen äitynyt nuori maalivahti Matti Kullas. Ryhmä saattaa vielä kasvaa aina 19 pelaajaan saakka, jos kaikki epävarmat osallistuvat peliin.

Tärkeimmät poissaolijat ovat polvivaivaansa paranteleva Janne Myllylä, nilkan FC RAI:ta vastaan pyöräyttänyt Jaakko Kovalainen sekä iltatöitä tekevä Kai Kanniainen. Paluupostin tärkeimpiä nimiä on Arto Käsmä, joka vapautuu yhden ottelun pelikiellostaan.

Jos muuten illan ottelu ei innosta, kannattaa tulla uteliaana katsomaan, onko volttisivurajaheittoja harrastava Ari-Petteri Äijälä kokoonpanossa ja onko hänellä yleensä tilaa aidatulla kentällä ottaa heittoihinsa vauhtia. Jos ei tiedottettakoot, että grilli on sentään korjattu ja don Mattson paistaa kaikille nimellistä korvausta vastaan herkulliset Tervaporvarit.