Volodymyr Kilikevych pääsi ensimmäistä kertaa kentälle.
Kraftin maalivahti joutui toistuvasti venymään paraatipelastuksiin.
Janne "Karate-Kid" Kauppila.
Närpiössä myös nelijalkaiset kannustavat Kraftia.

Pistetili aukesi mutta maalitilin kuparinen jäi vielä ehjäksi FC OPA:n vierailtua Närpiössä Kraftin kotikentällä. Joukkueet jakoivat tarjolla olleet sarjapisteet maalittomalla tasapelillä 0-0 (0-0).

Mosedalin stadionille äitienpäivää viettämään kokoontuneet paikkakuntalaiset näkivät runsaasti tapahtumia sisältäneen ottelun. Maalittomuudesta huolimatta pienelle pääsylippusijoitukselle löytyi täyskate, sillä varsinkin FC OPA pelasi näyttävää ja viihdyttävää jalkapalloa eikä maalipaikkoja puuttunut kummaltakaan.

Ensimmäinen puoliaika oli melkoista oululaisnäytöstä, johon erään katsojankin mukaan Närpes Kraft ei ole pitkään aikaan joutunut. Vuodenaikaan nähden todella hyväkuntoinen ruoho oli hiukan pitkä, mikä on omiaan vaikeuttamaan nopeaa syöttöpeliä, mutta silti FC OPA:n pallo kulki todella maukkaasti pelaajalta toiselle.

Toiselle puoliajalle pakka levisi ja Närpes Kraft sai tilaa vastahyökkäyksille, kun innokas FC OPA:n yläkerta unohti välillä osallistumisen puolustamiseen. Taidolla, tuurilla ja välillä jollain korkeammalla voimalla ulkomaalaismaalivahdit molemmissa päissä selvittivät vaaralliset tilanteet.

FC OPA:n parhaat paikat olivat ahkerasti laukoneella Alex Arinzella, Volodymyr Kilikevychillä ja Ville Väisäsellä. Tuhannen taalan paikkojen yksilöinti on turhaa, sillä FC OPA:lle tarjottiin paljon tilaisuuksia viimeistelyyn. Lähimpänä taisi käydä Väisänen, jonka volleyveto 22. minuutilla kimposi tolpasta takaisin kentälle.

FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tunnusti avoimesti lähteneensä täyden pistepotin hakuun, mutta ei siltikään ollut maansa myynyt maalittomasta tasapelistä.

"Jalkapallo on maalintekopeli. Meillä oli tilaisuutemme", valmentaja kuittasi lajin peruslainalaisuudet.

"Ensimmäisen puoliajan pelasimme todella hyvin. Pallo liikkui, syötöt olivat teräviä ja loimme maalipaikkoja. Tauon jälkeen tuli yli-innokkuutta ja kenttäkontrolli katosi. Vastustaja sai omien henkilökohtaisten virheiden kautta vastaiskupaikkoja."

FC OPA:n maalittomuus ei jäänyt huolestuttamaan päävalmentajaa. Sitkeinkin kuparinen on rikottavissa jossain vaiheessa.

"Tiedän, että tuolla tekopaikkamäärällä niitä maaleja alkaa jossain vaiheessa tulemaan", Kylmälä puhalsi uskoa omiinsa.

"Tällä viikolla keskitymme harjoituksissa omien roolien ja pelikontrollin säilymiseen täyden peliajan."

Kontrollin testaamiseen on tilaisuus ensi lauantaina, jolloin FC OPA kohtaa Seinäjoen fuusioyhdistelmän SJK:n. Kerho on aloittanut sarjan tappiolla FC YPA:lle ja matkustaa täydentämään toisen kierroksen huomenna FC Kiistoa vastaan.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre