Petteri af Hällström ja Toni Koskinen kamppailevat pallosta.
Mikko Rantala, Nelosen nopein mies.
Aarne Hautajärvi laittaa kroppaa peliin.
Henri Hakasalo karkaa vartijaltaan.

MetroStars ja OuJK kohtasivat kevään ensimmäisessä ulkona pelatussa harjoitusottelussa. Talvisen arktisissa olosuhteissa MetroStars kaatoi OuJK:n toisen puoliajan rutistuksella 5-0 (1-0).

Loppujen lopuksi ottelu toimi enemmän mukavana reippailuna talvisäässä kuin palvelu tarkoitustaan tulevan kauden kuvioiden hiomisessa. OuJK lähti otteluun vain yhden vaihtopelaajan turvin, mikä näkyi nopeasti voimien ehtymisenä ja jäämisenä lopulta vastustajan kyydistä.

MetroStars oli puolestaan saanut penkille pelaajavalmentaja mukaan lukien peräti kymmenen miestä. Se oli omiaan enemmän sekoittamaan peliä, sillä olosuhteet huomioon ottaen valmentaja Emmanuel Etchu teki ainoan oikean ratkaisun ja piti yllä aktiivista vaihtorulettia kaikkien pitämiseksi lämpimänä.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla joukkueet olivat tasaväkisiä, mutta viimeistään toisella puoliajalla voimat loppuivat OuJK:n pelaajien jaloista. OuJK pääsi vasemman laidan kautta muutamiin hyviin läpiajoihin, mutta maalipuiden välissä ottelun keskiosan torjunut Mikko Mäkäräinen venyi loistotorjuntoihin.

Positiivisinta antia ottelussa oli se, että huolimatta vaihtoruletin pyörimisestä MetroStars pystyi pitämään pelin ohjaksissaan ja pitämään palloa hallussaan.

Tilastollisesti parhaimpaan suoritukseen ylsi tavallisesti vaihtopelaajana esiintyvä Ville Valkama, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Ensimmäisen osumistaan hän teki puskemalla. Valkama ei ole tiettävästi ainakaan neljään vuoteen päämaalia tehnyt.

Toisessa osumassa hän osoitti todellista peräänantamattomuutta hakemalla sellaisen pakin liian hiljaisen pudotuksen maalivahdille, mitä kenties kukaan muu hyökkääjä ei olisi lähtenyt hakemaan. Uurastus palkittiin päivän toisella maalilla.

"Olen todella tyytyväinen tämän päivän maalimäärään. Varsinkin toisella jaksolla pelaajat kontrolloivat peliä loistavasti syöttöpelillään, pelinrakentelulla ja tilan käytöllään OuJK:n puolustuslinjassa", valmentaja Etchu säteili tyytyväisyyttään.

"Ensimmäisellä puoliajalla sattui kymmenen minuutin nukahdus, mutta onneksi Mikko Mäkäräinen piti meidät mukana paraatipelastuksillaan", Etchu sanoi kurkattuaan kolikon toiselle puolelle.

"Se oli todella pelottavaa katseltavaa."

MetroStarsin hyvä harjoituskausi keskeytyy, kun harvinaisen aikainen pääsiäinen tulee eteen jo ensi viikolla. Edessä on vain yksi ylläpitävä harjoitus keskiviikkona, jonka jälkeen edessä on tiistaihin asti kestävä loma. Seuraava harjoitusottelu on vuorossa vasta kuun lopussa, kun MetroStars isännöi tuttua vastustajaa FC Netsiä.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre