TURNAJAISET HYVÄNTEKEVÄISYYDELLE

24.1.2008

Kontti 2008 pelataan Heinäpään Palloiluhallissa 2.-3.2.2008.
Kontti 2008 pelataan Heinäpään Palloiluhallissa 2.-3.2.2008.

FC OPA järjestää puolentoista viikon kuluttua turnauksen, joka kantaa pääsponsorinsa Oulun Konttivuokraus Oy:n mukaisesti nimeä Kontti 2008. Turnaus pelataan viiden joukkueen voimin Heinäpään Palloiluhallin erinomaisissa olosuhteissa.

Mukaan ovat tällä kertaa ilmoittautuneet AC Oulu, FC OPA, OLS ja OPS sekä viidentenä joukkueena HauPa, jonka lopullista vahvistusta vielä odotetaan. Aiemmin viidenneksi joukkueeksi kaavailtiin alueen piirisarjapelaajien parhaimmistosta koottua 3 Unitedia, mutta idea vesittyi päällekkäisiin tapahtumiin ja oletettujen pelaajien harjoitteluun mm. Kakkosen joukkueiden mukana.

Turnausta on yritetty järjestää eri muodoissa jo kaksi kertaa aiemmin, mutta päällekkäisvaraukset estivät pelaamisen. Pisimmälle ehdittiin keväällä 2006, jolloin FC Kurenpojat, FC Raahe ja Oulaisten Huima ehtivät jo ilmoittautua mukaan.

"Ensimmäisellä yrityksellä kaaduimme yhteen harjoitusotteluun, jota järjestäjä ei suostunut siirtämään illaksi ja viime keväänä kantona kaskessa oli OLS:n kaupunkisarjan kevätturnaus, jonka tieltä kaikki Ouluhallin tapahtumat siirrettiin Heinäpäähän ja siinä menivät turnauspäivät", turnausidean isä urheilutoimenjohtaja Raine Pernu kertoo synnytystuskista.

Ensimmäinenkään turnaus ei ilman vääntöä syntynyt. Aikainen ajankohta muodostui kompastuskiveksi, jonka takia kaikki osanottajat ovat Oulun seudulta.

"Tiettyjen ennakko-odotusten perusteella turnaus päätettiin järjestää tässä vaiheessa kautta, mutta monelle seuralle ajankohta on liian aikainen. Kiinnostusta oli kyllä monella taholla Veikkausliigaa myöten", Pernu valaisee.

"Hyvä turnaus saadaan toki aikaiseksi näilläkin joukkueilla. Ei mitään vikisemistä siinä ole ja kiitokset kaikille mukaan lähteneille. Nyt saadaan onneksi hyvissä olosuhteissa pelata. Aikaisempina vuosina olisivat katsojat joutuneet seisoskelemaan Heinäpään tekonurmen laidalla lumihangessa."

Turnauksen hyväntekeväisyysaspekti muodostuu voittajalle luvassa olevasta rahapalkinnosta. Kontti 2008:n mestari saa tililleen 1000€:n palkinnon, josta luovutetaan puolet voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

"Voittosumma on vielä vaatimaton, mutta tulevaisuudessa sitä on uusien yhteistyökumppaneiden avulla tarkoitus kasvattaa samalla, kun ajankohtaa voisi lykätä viikolla tai kahdella eteen päin."

Turnaukseen on linkki FC OPA:n kotisivujen etusivulla. Turnaussivulle päivitetään tämän viikon ja ensi viikon alun aikana lisää informaatiota.Lisätietoja: /hyvantekevaisyysturnaus/