PAKKORAOSTA KOLME PISTETTÄ

30.8.2007

Kalle Väisänen vaikutti avausmaalin syntyyn (Arkisto).
Juha-Matti Huovinen teki voittomaalin (Arkisto).

FC OPA pelasi Torniossa ase ohimolla. Joukkue ei tiukassa paikassa taipunut, vaan FC OPA päätti pysyä vielä mukana nousutaistossa kaatamalla TP-47/2:n maalein 2-1 (1-0).

FC OPA sai maistaa maalaiseksotiikkaa, kun ottelu pelattiin yleisurheilukilpailujen vuoksi Arpelan kentällä n. 25 km Tornion keskustasta koilliseen. Pohjan stadionin korvike oli hyvässä kunnossa ja täysimittainen, mutta vähän kapeahko.

Ottelusta muodostui todellinen taistelupeli. Kumpikaan ei halunnut eikä luovuttanut pisteitä vastustajalleen helposti. Vääntöotteluun sopii myös sananlasku rapatessa roiskuu. Sen saivat todeta FC OPA:n Juha-Matti Huovinen, Mikko Pietikäinen ja Juho Sassi.

Koko kolmikko sai ottelun eri vaiheissa kyynärpäistä osuman. Ensin kentän joutui jättämään verta valunut Pietikäinen saatuaan iskun nokanvarteen. Hänet keskikentällä korvasi Hans Ombang Njoumeck.

Pian toisen puoliajan alettua vaihtoon joutui tulemaan Juho Sassi, vaikka hän yrittikin urhoollisesti nousta iskun jälkeen pelaamaan. Komennukseen vaihtopenkille johti kyynärpääisku takaraivoon. Sassin tilalle tuli pelipäivän alla FC OPA:n kirjoille siirtynyt TP-47:n sopimuspelaaja Manga Ekongollo.

Vähimmällä pääsi Juha-Matti Huovinen, joka pystyi jatkamaan ottelun loppuun pienen ikeniin tehdyn paikkausoperaation jälkeen. Onneksi näin, sillä Huovisesta tuli lopulta koko joukkueen pelastava enkeli ja voitto-osuman viimeistelijä. Maali olikin tyypillistä Huovista kolme minuuttia ennen loppua: kaareva vapaapotku suoraan vastustajan maalin takanurkkaan.

FC OPA pääsi avausjaksolla hiukan onnekkaastikin johtoon. TP-47/2:n kokenut toppari Kimmo Halmkrona sähelsi avauskokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä palanneen Kalle Väisäsen puskun omaan maaliin.

TP-47/2:n onnistui vielä nostaa vierailijoidensa pulssit kattoon tasoittamalla ottelun kahdeksan minuuttia ennen loppua. Sparta Prahasta asti Suomeen tullut Georgi Bochev teki maailmanluokan puskun FC OPA:n verkkoon. Peliluvan niin ikään pelipäivän alla saanut FC OPA:n uusi hollantilaisturkkilainen maalivahti Iskender Aydemir oli täysin voimaton tilanteessa.

"Tämä oli aika vahva vääntö. Varmasti fyysisin peli, joka on tällä kaudella pelattu", FC OPA:n valmentaja Jyrki Kylmälä vahvisti arviot taistelupelistä.

"Annoimme ja otimme. Kukaan ei väistellyt."

Valmentajalla riitti iloittavaa, kun FC OPA sai hyödynnettyä tiukassa tilanteessa paikkansa. Aikaisemmissa otteluissa maalipaikkojen tuhlailu on ollut tuskaista katsottavaa.

"Onnistuimme pakkoraossa maalinteossa, periaatteessa puoliväkisin", Kylmälä sanoi viileästi.

Illan erotuomarina toimi muuten sama Mika Väärälä, joka vihastutti pelaajia ulosajoillaan talvella pelatussa harjoitusottelussa PS Kemi - FC OPA. Tämän päiväisellä suorituksella oli eroa kuin yöllä ja päivällä verrattuna reilun puolen vuoden takaiseen.

Väärälä puhalsi ottelun miehekkäästi ja piti päänsä eikä mennyt huudoista vaadittuihin kortteihin tai vapaapotkuihin. Ihmeen kauan hän kyllä jaksoi kuunnella muutaman punapaitaisen kiroilua ja suunsoittoa. Vasta lisäajalla kotijoukkueen kapteeni sai lähtöpassit punaisen kortin muodossa.

FC OPA on siis pitkän matematiikan kaavalla laskettuna yhä mukana taistelussa paikasta karsintasarjaan. Voittamalla kaikki loput ottelut vastustajat - olettaen että pahimmat kilpakumppanit pärjäävät myös kaikissa FC OPA:n kohtaamista lukuunottamatta - Kolmosen voitto ratkeaa maalierovertailulla. Kisassa ovat mukana FC OPA:n lisäksi AC Kajaani ja FC Santa Claus. TP-47/2 pelattiin tänään ulos kärkitaistoista.