RITOLAN JÄÄHYVÄISOTTELU

29.8.2007


MetroStars pääsee tänään kuittaamaan kevätkierroksen rästit, kun se kohtaa jo kahdesti siirretyssä ottelussa IVFC:n. Peli on ohjelmassa Heinäpään tekonurmella klo 18:00.

Ottelussa koetaan herkkiä hetkiä, kun Ville Ritola astelee ainakin toistaiseksi viimeistä kertaa MetroStarsin maalipuiden väliin. Edustusjoukkuetta kauden 2005 sekä MetroStarsia lähes kaksi viimeistä kautta palvellut Ritola on pakannut laukkunsa ja muuttaa Rovaniemelle opiskeluiden perässä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi MetroStarsin hyväksi 7-0, joten IVFC tuskin haluaa sen isompia lahjoja jäähyväisotteluaan pelaavalle Ritolalle tarjoilla. Sen verran pyörryksiin Metro viimeksi IVFC:n pelasi, että revanssihenki on vastustajalla varmasti kova.

Muutamassa viimeisessa ottelussa MetroStarsin ongelmaksi on muodostunut maalinteko. Hyvistäkään paikoista pallo ei ole uponnut tarpeeksi monta kertaa sisään ja ongelma maksoi pisteet mm. Oulunsalossa kaksi viikkoa sitten. Nyt luontaista maalivainua on tarjolla kaksin verroin, kun Markus Alajoki ja Joonas Vaattovaara pääsevät pitkästä aikaa Metron avuksi.

Pelissä on paljon. Viitosen tilanne on tällä hetkellä niin kutkuttava, että voisi luulla kainaloissa olevan muunlaistakin vikaa kuin jalkapallokipinän puremaa. Sarjan kahdeksan parasta mahtuvat kuuden pisteen sisälle ja kärkipaikka saattaa vaihtua useammankin kerran viikon sisällä.

Tasaisesta sarjasta kertokoon yksi lopputulos. Piikkipaikalla hetken aikaa käväissyt HauPa 2 hävisi sunnuntaina sarjajumbo MuhU:lle nöyryyttävästi 1-7. Tällä hetkellä pullat paistuvat parhaiten FC RAI 2:n ja PaTe:n uuneissa. Niillä on 17 ottelua ja pisteitä joko 31 tai 30. KeP-77 on kolmantena 30 pisteellään, mutta sillä on yksi ottelu enemmän kuin kärkikaksikolla.

MetroStars on kuudentena ja sillä on matkaa neljä pistettä nousupaikkaan oikeuttavaan kakkossijaan. Tässä sarjassa tosin kolmos- tai nelossijakin saattaa olla tärkeä, sillä nousuhaluja ei kaikilla välttämättä ole ja Neloseen voi aueta myös muita täydennyspaikkoja.

Jos nousutaistossa pysyminen ja maalivahdille muistorikkaiden läksiäisten tarjoaminen ei luo tarpeeksi paineita, on mainittava, että FC OPA tai MetroStars ei ole vielä koskaan pistettäkään virallisissa otteluissa IVFC:lle menettänyt. Tänä iltana on siis paljon voitettavaa mutta myös paljon hävittävää.