Henri Karppinen näyttää gasellimaisia juoksuotteita.
Jussi Pikkarainen kävi testaamassa reitensä kestävyyttä.
Jussi Anttila puski voittomaalin.
Ville Valkama tanssii pallotanssia vastustajan kanssa.

MetroStars päätti vielä pysytellä Viitosen nousutaistossa. Matkalippu sarjaa johtavien joukkueiden kyytiin irtosi 2-1 (1-1) voitolla FC FC:stä Lintulan märissä ja koleissa olosuhteissa.

Ottelu muistutti tapahtumiltaan paljon joukkueiden edellisiä kohtaamisia huhti- ja toukokuussa. Sekä kevätkierroksen sarja- että Suomen Cupin otteluissa MetroStars hallitsi mielin määrin ja loi runsaasti maalipaikkoja, mutta numerot pysyivät tasaisina. Talvikkipuistossa sarjapisteet jaettiin 2-2 ja cupissa Metro sai jatkopaikan vasta jatko-ottelun jälkeen.

Sama käsikirjoitus oli laadittu myös Lintulan otteluun. Yhdellä vaihtopelaajalla liikkeellä ollut FC FC oli hätää kärsimässä Metron pyörityksessä, mutta sen maalivahti piti joukkuetta hyvillä torjunnoillaan pystyssä.

FC FC:llä oli ottelussa kosolti mukana tuuria. Sillä oli ensimmäisen puoliajan aikana kaksi laukausta. Niistä ensimmäinen tuli kaukaa ja meni pomppien metrejä ohi maalista. Toinen kuti oli ainoa, joka suuntautui maalia kohti ja myös upposi sinne. Tasoitusosumana toimineen maalin teki Antti Railo.

Sitä ennen MetroStars oli ehtinyt nauttia johtoasemastaan kolmisentoista minuuttia. Henri Karppisen laitanousun päätteeksi laukoman 1-0 maalin jäljiltä kaikki näytti vielä niin helpolta.

Pommitus raitapaitojen päädyssä jatkui tauonkin jälkeen tasaisena. Tekopaikkoja oli useammallakin pelaajalla, mutta näkymätön lasiseinä FC FC:n maalin kohdalla oli rikkomaton. Vasta kolme minuuttia ennen loppua tilanne helpottui näyttävän kuvion päätteeksi.

Kai Kanniainen avasi ristipallolla vasemmalta oikeaan laitaan Mikko Rantalalle. Tämä tikkaroi itselleen juoksupallon kulmaan ja keskitti. Pääpalloa oli kärkkäimpänä hakemassa Jussi Anttila, joka kruunasi komean kuvion yhtä komealla puskumaalilla.

Ottelukellon raksuttaessa viimeisiä minuuttejaan tuomiopäivän pasuunoiden soittajat pääsivät vielä virittelemään instrumenttejaan. Kovalaisen purkuyritys osui karvaamassa ollutta vastustajaa takapuoleen ja äkkiä FC FC:llä olikin 2 vs 0 hyökkäystilanne Metron rangaistusalueella.

Tilanteesta selvittiin Ritolan oikeaoppisella ulostulolla ja liukutorjunnalla. Pian tämän jälkeen erotuomari katsoi kelloa, puhalsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja päästi metrolaiset kannattajineen piinasta.

"FC FC:n maalivahti teki pelistä vaikea meille. Hän torjui monta hyvää paikkaa", valmentaja Lauri Kauppinen tunnusti.

"Peli oli meidän hallussamme, mutta vastustaja oli isokokoinen ja keskittyi puolustamiseen. Siellä oli yksi kaveri, jolle yritettiin panna pistopalloja", Kauppinen kertasi tapahtumia.

Viimeisellä vartilla MetroStars haki vimmatusti voittomaalia siirtyen kolmen topparin ja neljän hyökkääjän linjaan. Riskinotto kannatti ja koko joukkueen loistotyö palkittiin kolmella pisteellä.

"OsPa -otteluun verrattuna kärsivällisyys säilyi kaikilla paljon paremmin. Jokainen täytti paikkansa, osa rampanakin", Kauppinen kehui.

Ennätystasaisen sarjan kausi jatkuu MetroStarsin osalta ensi keskiviikkona. Jo kahdesti siirretyssä rästiottelussa vastaan asettuu IVFC, joka kaatui muutama viikko sitten 7-0.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre