METROSTARS KORKKAA SARJAKAUDEN

19.4.2007


Varmin kevään merkki on jalkapalloilijoiden ilmestyminen kentille oikeisiin otteluihin. MetroStars saa kunnian aloittaa koko pohjoisen sarjakauden Viitosen ottelulla FC RAI 2:sta vastaan Pateniemessä tänään klo 19.

Tämän päiväinen vastustaja FC RAI 2 on melkoisen tuntematon tapaus niin Metrolle kuin varmasti suurimmalle osalle vastustajistakin. Joukkue on ensimmäistä kertaa kilpasarjoissa eikä kokemusta ole vielä suuresti kertynyt.

"Tämä on kauden toinen peli isolla kentällä ja toinen virallinen ottelu. Osa joukkueesta sai isolla kentällä tulikasteen vasta viime lauantaina cupin ottelussa Muurolassa", valmentaja Jukka Kunnari kertoi.

FC Muurola ei vieläkään ole ilmoittanut cupin ottelusta lopputulosta, mutta Kunnarin suusta irtoaa sana löylytys, joten voinee olettaa RAI 2:n pudonneen jatkosta. Tappiosta on opittu.

"Nyt on luvassa puolustusvoittoisempaa ja järjestäytyneempää peliä", Kunnari lupasi.

MetroStars on yllättäen joutunut kokoonpanomurheiden puristuksiin. Varsinkin puolustuspäähän valmentaja Lauri Kauppisella on loihtimista toimivan ryhmityksen luomiseksi, sillä vakiotopparit puuttuvat kalustosta kokonaan. Janne Keränen on matkoilla perhejuhlien vuoksi ja Petteri af Hällströmin polvivaivat yltyivät taas kovan Lintulan kentän jäljiltä.

Puolustusmurheita tuo myös Tero Syrjän jääminen sivuun avauksesta. Koko harjoituskauden oikean pakin tonttia vakuuttavin ottein pelannut Syrjä on erotuomarien kenttäkoulutuksessa ja pääsee mukaan vasta toiselle puoliajalle.

Maalivahtiosasto on sentään pitkästä aikaa kunnossa. Kevättalvella harjoituksissa loukkaantuneen Tuomas Kekkosen sormet kestivät tiistaina pelaamista ja Iiro Kaumakin on vapautunut joukkueen käyttöön ylioppilaskirjoitusten ikeestä.

Cup-avauksessa ja Herculesta vastaan pelanneista edustusjoukkueen viidestä apurista kaikki ovat paikalla lukuun ottamatta af Hällströmiä. Matti Haapala, Janne Myllylä, Eelis Salo ja Joonas Vaattovaara ovat taisteluvalmiudessa tänä iltana.