METRO RAIVASI TIENSÄ JATKOON

1.4.2007

Heikki Havanna piti joukkuettaan pystyssä. Henri Karppinen laukoo.
Heikki Havanna piti joukkuettaan pystyssä. Henri Karppinen laukoo.
Keskikentän heviletit: etualalla Janne Myllylä.
Keskikentän heviletit: etualalla Janne Myllylä.
Haapalan veljekset pystypainissa 2 vs 1
Haapalan veljekset pystypainissa 2 vs 1
Jatkopaikka naurattaa.
Jatkopaikka naurattaa.

Jos joku luulee, että maalinteko on helppoa, olisi hän kääntänyt takkinsa katsomalla MetroStarsin ja FC FC:n välisen cupin ottelun. Viimeistely voi joskus olla vaikeaa ja sen Metro todisti, vaikka pääsikin 3.kierrokselle jatko-ottelun jälkeen maalein 5-2 (2-2, 0-1).

"Mahdollisimman vaikealla tavalla otettu voitto, mutta pääasia että voitto tuli ja pääsimme seuraavalle kierrokselle", kiteytti valmentaja Lauri Kauppinen ottelun annin.

Vaikeuksien kautta voittoon oli Metron motiivina. Muutamaa irrallista hetkeä lukuunottamatta kotijoukkue hallitsi cupin ottelua välillä jopa 100-0. Kahdella vaihtomiehellä liikkeellä ollut ja vähän harjoitellut FC FC juoksi itsensä Metron kyydissä hapoille jo toisen puoliajan alussa, mutta rouva Fortunalla oli oikkunsa pelissä.

Kesken vahvan painostuskauden FC FC pujahti kuin varkain hyökkäykseen ja kun Metron puolustuskin pelattiin ketjussa kahville, oli Mikko Nykäsellä helppo työ viedä joukkueensa yllätysjohtoon. Vastustaja oli jo kerran aikaisemmin päässyt samanlaiseen tilanteeseen, mutta tuolloin ohilaukaus pelasti Metron.

"Omasta kulmasta se lähti. Siitä vastahyökkäys, kukaan ei mennyt pallolle ja muutama henkilökohtainen virhe", manasi valmentaja avausmaaliin johtanutta tapahtumaketjua.

Metron ote lässähti hiukan omiin menneen maalin jälkeen, mutta tauolta palattuaan joukkue puhkui taas työhaluja. Palloa vaan ei saatu sitten millään maaliin. Tasoitus syntyi reilun parinkymmenen minuutin tahkoamisen jälkeen, kun Tero Syrjän keskitykseksi tarkoitettu pallo upposi vastustajan verkkoon.

"Syrjän maali tuli todella tärkeään paikkaan. Vähän onnenkantamoinen se oli, mutta kaikki näissä karkeloissa lasketaan", sanoi valmentaja Kauppinen.

Ratkaisijaksi nousi lopulta vaihtopenkiltä peliin otettu Joonas Vaattovaara. Hän löysi maalijyväsen kolmin kappalein ottelun varsinaisen peliajan loppupuolella sekä jatko-ottelussa, jossa hän osui kahdesti. FC FC myös kantoi kortensa kekoon, kun Eelis Salon keskitys lähti Riku Haatajan jalasta tyylipuhtaasti omaan maaliin.

Hieman paremmalla tuurilla ja siirtämällä tähtäintä maaleja olisi nähty enemmänkin. Ensimmäisellä puolikkaalla Matti Haapala ja Syrjä sekä jatko-ottelussa Salo ja Mikko Haapala kolisuttelivat ylärimaa. Haapalan veljeksistä  Matin tuulen mukana leijaillut löysä vapaapotku olisi ollut maalin muodossa melko komeaa katsottavaa.

Pelin ratkaisu jouduttiin hakemaan jatko-ottelusta, kun Mikko Nykänen pääsi toisen kerran rankaisemaan vastustajaa. Ville Ritola pelasi maalissa hivenen kaukana, jolloin Nykänen pystyi laittamaan löysän noston veräjänvahdin yli.

Joutuminen jatko-otteluun oli itsensä uuvuksiin juosseelle vastustajalle kuin huitaisu märällä kintaalla vasten kasvoja. Ylimääräisestä puolituntisesta tulikin enemmän muodollisuus varsinkin, kun Vaattovaara pääsi jo hyvissä ajoin helpottamaan joukkueensa maalipaineita.

MetroStars nappasi siis historiansa ensimmäisestä cup-ottelusta jatkopaikan. Kun arpaonnikin oli suosiollinen ja heitti joukkueen suoraan toiselle kierrokselle, on se enää yhden voiton päässä mahdollisuudesta kohdata esimerkiksi liigajoukkue AC Oulu.

Kolmannen kierroksen pelit arvotaan 12. huhtikuuta. Peliaika kalenterissa alkaa 25. huhtikuuta ja päättyy vapun jälkeen 2. toukokuuta. FC OPA:n edustusjoukkueen 2. kierroksen ottelu KemPa:aa vastaan pelataan 22. huhtikuuta.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre

Su 01.04.2007, Heinäpään tn

MetroStars - FC FC 5-2 (2-2, 0-1) ja.
  20. 0-1 Mikko Nykänen
  69. 1-1 Tero Syrjä
  85. 2-1 Joonas Vaattovaara
  86. 2-2 Mikko Nykänen
  94. 3-2 Joonas Vaattovaara
102. 4-2 oma maali
118. 5-2 Joonas Vaattovaara
Erotuomari: Marko Ihalainen
Yleisöä: 25
 
MetroStars:
Avauskokoonpano
Matti Haapala
Henri Hakasalo -41
Petteri af Hällström
Kai Kanniainen -72
Henri Karppinen -55
Janne Keränen
Jaakko Kovalainen -96
Mikko Rantala -55
Ville Ritola (mv)
Eelis Salo -106
Tero Syrjä
Vaihtopelaajat
Mikko Haapala +96
Tuomo Iinatti +55
Riku Jussila +72
Janne Myllylä +55
Jyri Liimatta +106
Joonas Vaattovaara +41