OUJK KARSI OPA:N TEHOT

17.3.2007

Arto Käsmä kiitää.
Arto Käsmä kiitää.
Juho Sassi kahden oranssipaidan puristuksessa.
Juho Sassi kahden oranssipaidan puristuksessa.
Ilmahyökkäys.
Ilmahyökkäys.
Eelis Salo pallon kanssa ja Mikko Pietikäinen varmistaa.
Eelis Salo pallon kanssa ja Mikko Pietikäinen varmistaa.

Rehellinen tunnustus: FC OPA:n piti harjoitella maalintekoa ja voittaa tänään sarjaporrasta alempana pelaava OuJK. Ei voittanut eikä tainnut olla lähelläkään. Oranssipaidat puolustivat suurella sydämellä itselleen tasapelin 1-1 (0-0).

Ihan niin synkeä ei tasapelin anti sentään ollut. FC OPA lähti otteluun erikoisella taktiikalla, jossa kaikki pelaajat yhtä lukuunottamatta vaihdettiin puoliajalla tuoreisiin voimiin. Lisäksi oli tarkoitushakuisesti sekoitettu tiettyjä elementtejä.

Oletetun ykkösryhmän pelaajia oli jaettu ja tiettyjä tutkapareja hajotettu kumpaankin pelaavaan ryhmään, mikä näkyi varsinkin hyökkäyspelin tehoissa kovalla prosentilla. OuJK:n uhrautuvainen puolustuspelaaminen vielä edisti todellisten maalipaikkojen määrän kuivumista vähäiseksi.

FC OPA:n oma alakerran työskentely oli rutiininomaista eikä OuJK löytänyt lääkkeitä mustan muurin murtamiseksi. Vastustaja pääsi kunnolliseen maalintekopaikkaan vain muutaman kerran ja niistä viimeinen tuotti tulosta, kun Jesse Kallio ampui kovan kaukokudin aivan vasempaan ylänurkkaan.

FC OPA:n maali syntyi noin kymmenen minuuttia tasoitusta aikaisemmin. Asialla oli Sami Hyvärinen, joka sai namusyötön Papa Niangilta rangaistusalueen kulmaan. Papa olisi voinut myös itsekin ampua, mutta päätti varmistaa syöttämällä paremmassa vetopaikassa olleelle Hyväriselle.

Kenttätapahtumien hallinta oli FC OPA:lla, mutta pelinrakentaminen pysähtyi vastustajan puolustusmuuriin viimeistään 20-30 metrin kohdalla. Tehoton hallinta on kuitenkin hyödytöntä hallintaa.

"Pidimme palloa, mutta pallon tempo oli aivan liian hidas. Kentällä on turha juosta, jos palloa ei panna liikkeelle", näki valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Toiselle puoliajalle pallo sai lisää vauhtia, mutta perussyötöissä oli liikaa vikaa."

Oulun Jalkapalloklubin esiintyminen sai täyden tunnustuksen FC OPA:n käskyttäjältä. Intoa riitti pelata täysillä mutta rehdisti, vaikka saunailta odotti pelaajia.

"Vastustaja puolusti isolla sydämellä viimeistä 20 metriä. Jos OuJK pystyy samalla tavalla pelaamaan Nelosessa, on se yksi nousijasuosikki."

FC OPA:n harteille on monissa yhteyksissä asetettu nousijan viittaa. Kylmälä ei suostu siltikään ottamaan minkäänlaisia paineita, vaikka harjoitusotteluiden tulokset eivät ole olleet kovin mairittelevia.

"Ison tilan puute näkyy pelissämme ihan selvästi. Sen korjaaminen ottaa oman aikansa", vakuutti Kylmälä.

"Tämä oli yksi osa valmistautumista kauteen. Harjoitukset jatkuvat taas maanantaina."

Harjoitusottelun iloisin uutinen oli Juho Mikkosen paluu. Ouluhallissa talvella saatu jalkapöydän murtuma on parantunut pelikuntoon ja Mikkonen esiintyikin avauspuolikkaalla topparina varmoin ottein. Sen sijaan kamerunilaisen Patrick Mevon mahdollisista kyvyistä ei vielä voi sanoa mitään, sillä kovin ahkerasti hän ei torjuntatöihin joutunut.

Totuus tulee esiin viimeistään ensi sunnuntaina, kun PS Kemi saapuu Heinäpäähän testaamaan FC OPA:n pelivirettä. Aivan ketä tahansa ei tolppien väliin laiteta, sillä Mevo on jo harjoituksissa onnistunut väläyttelemään taitojaan.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre

La 17.03.2007, Heinäpään tn

FC OPA - OuJK 1-1 (0-0)
73. 1-0 Sami Hyvärinen
82. 1-1 Jesse Kallio
Erotuomari: Marko Ihalainen
 
FC OPA:
Avauskokoonpano
ALAJOKI Markus -46
HANNU Kimmo -46
KÄSMÄ Arto -46
MEVO Patrick (mv) -46
MIKKONEN Juho -46
MOILANEN Tuomas

-46

MYLLYLÄ Janne -46
PIETIKÄINEN Mikko
THIAM Pape -46
VAINIONPÄÄ Tomi -46
YLIMÄINEN Sami -46
Vaihtopelaajat
HAAPALA Matti +46
HAUTAJÄRVI Aarne +46
HUOVINEN Juha-Matti +46
HYVÄRINEN Sami +46
KUUSIRATI Toni +46
MÄKÄRÄINEN Mikko (mv) +46
NIANG Papa +46
SALO Eelis +46
SASSI Juho +46
VAATTOVAARA Joonas +46