OULUHALLI VAATI ENSIMMÄISET UHRINSA

9.1.2007

FC OPA:n joululoman jälkeen alkanut harjoitusjakso on ollut murheita täynnä. Edustusjoukkue on käynyt treenaamassa kaksi kertaa Ouluhallissa ja tuloksena on ollut yhtä monta loukkaantunutta pelaajaa. Eilinen harjoituskerta vei sairaslistalle molemmat loukkaantuneet.

Ensimmäisenä "vemppakomppaniaan" lähti harjoitusten puolivälissä Matti Haapala, jonka nilkka pyörähti ympäri. Alustavien tietojen mukaan mitään pahempaa ei tapahtunut vaan pieni revähdys paranee muutaman päivän levolla.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin harjoittelukartioiden toiselle puolelle kinkkasi topparihankinta Juho Mikkonen. Hän ei ollut niin onnekas kuin Haapala, vaan tänään saatu diagnoosi oli tyly. Jalkapöydästä löytyi murtuma, joka vaatii 1-2 kuukauden levon.

Kumpikin loukkaantuminen johtuu suoraan Ouluhallin matosta. Entisen pitkänukkaisen maton tilalle hankittu lyhytnukkainen versio on kitkainen ja joustamaton, jolloin kaikki paine äkillisessä pysähdyksessä kohdistuu pelaajan jalkaan. Tämä näkyy vammoina erityisesti nilkan seudulla.

Nykyistä vastaava matto oli käytössä Ouluhallissa ennen käytöstä poistettua alustaa. Tällöin halli oli valtakunnanlaajuisessa harjoitusotteluboikotissa.