Timo Rautio liitää.
Mikko Rantalalla tiukat paikat.
FC OPA:n maali varjeltuu.
Kimmo Hannu ahdistaa vastustajan puolustajaa.

FC OPA:n uuden pelijärjestelmän testaus alkoi varsin positiivisissa merkeissä. Sarjajumbona oleva JS Hercules kaatui toisen jakson maaleilla 4-0 (0-0). Maalittoman avauspuolikkaan myötä hiukan parannettavaakin jäi.

FC OPA pelasi tämän päivän pelissä ensimmäistä kertaa ns. 4-3-2-1 -systeemillä, joka hyökkäysrakentelultaan perustuu paljon nousevien laitapuolustajien varaan ja käsittää keskikentällä sekä hyökkäyksessä kiilamaisen pelaajamuodostelman.

OPA:n pelaajat omaksuivat varsin nopeasti uuden pelitavan, vaikka sitä ei ole kertaakaan edes harjoiteltu. Pahimmat ongelmat olivat hyökkäävien keskikenttäpelaajien etäisyyksissä, kun pelaajat valuivat useasti liian lähellä laitaa. Lisäksi keskikentän alemman linjan puolustamisessa tapahtui muutama nukahdus, joka näkyi Herculeksen vastahyökkäyksinä.

Kotijoukkueen pelaajista Mikko Polvi olikin useaan kertaa häärimässä FC OPA:n puolustusalueella, mutta muutamasta pahasta läpiajosta huolimatta Hercules ei saanut kuparistaan rikki. Kerran pallo kävikin OPA:n verkossa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

FC OPA:n opiskellessa tekemisiään ensimmäinen jakso jäi maalittomaksi. Paikkoja olisi ollut johto-osumiinkin, mutta Markus Alajoella ei ollut tuuri mukana osumissa.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Ottelu ratkaistiin vajaan kymmenen minuutin sisällä FC OPA:n taottua kolme maalia Herculeksen pömpeliin. Asialla olivat Timo Rautio, Arto Käsmä ja Jesse Mattson. Hiukan ennen loppuvihellystä Markus Alajoki kävi vielä viimeistelemässä päätösnumeroiksi 4-0.

Kaiken kaikkiaan Heinäpäässä nähtiin aika lailla perusjalkapallo-ottelu ilman hienouksia, mutta myös ilman lieveilmiöitä tai huonouksia. Peli oli pääasiassa siistiä, vaikka erotuomari Juho Rahko kolme varoitusta osapuolille nostikin.

"Positiivinen esitys, vaikka ei tätä systeemiä olla harjoiteltukaan", sanaili valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Herculeksen paikat tulivat omista totaalisista nukahtamisista. Alemman linjan kuuluu kontrolloida palloa ja jos se repeää, saa vastustaja paikkoja", muistutti Kylmälä.

FC OPA:n kausi on nyt kolmea peliä vaille valmis. Jäljellä on enää kaksi koti- ja yksi vierasottelu. Ensi tiistaina on luvassa Terwaarien isännöinti ja ottelusta on varmasti luvassa lämmintunnelmainen edellisen kohtaamisen jäljiltä. Virpiniemen vierailun jälkeen FC OPA päättää kauden nousujuhliin Raatissa FC RAI:ta vastaan.