22.4.2006

Erotuomari Teemu Vanttaja ohjaa HauPa:n muuria oikealle paikalleen.
Säpinää FC OPA:n maalilla.
Heinäpään ilmasotaa: Kai Kanniainen ja Jussi-Pekka Hanhela.

FC OPA kohtasi päivällä tähän astisten harjoitusotteluidensa kovimman vastustajan. Kolmosessa pelaava Haukiputaan Pallo sai tyytyä vakuuttavan esityksen jälkeen 1-1 (0-0) -tasapeliin.

Ottelun kulkua sävytti navakka länsituuli, jonka myötäisen turvin HauPa hallitsi ensimmäisellä jaksolla täysin. FC OPA sai muutamia hyviä vastahyökkäyksiä aikaiseksi, mutta molemmissa päissä maalivahdit kestivät tulituksen edessä. FC OPA:n maalissa Tervareilta lainassa ollut Mikko Mäkäräinen torjui HauPa:n lähentely-yritykset vakuuttavin ottein.

Toiselle puoliajalle FC OPA sai myötätuulen taakseen. Se ei kuitenkaan auttanut vaan HauPa pääsi ensimmäisenä maalintekoon. Kokenut kehäkettu Pekka Qvist vetäisi raa´asti Janne Keräsen paidasta nurin ja kun pilli ei soinut, pääsi hän yksin maalintekoon. Kylmä suihku tuli, kun FC OPA:n pelaajat olivat vasta orientoitumassa toisen jakson alkamiseen 47. minuutilla.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Pekka Qvist oli taas asialla, mutta tällä kertaa FC OPA:n paras pelaaja Mikko Mäkäräinen sai yhdellä kädellä torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

Maalin jälkeen ote siirtyi OPA:lle. Reilun varttitunnin aikana HauPa ei juuri toiselle kenttäpuoliskolle päässytkään ja FC OPA:n painostus tuotti tulosta kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen. Joonas Sohlo rohkeni boksissa syöttää vielä oikealle, jossa Joonas Vaattovaara veti uskomattoman kanuunan yläriman kautta verkkoon. Maali oli kerrassaan upea ja arkkitehdeiltään erittäin kylmähermoinen suoritus.

Tasapeli sarjaa ylempänä pelaavaa vastaan on sinänsä hieno saavutus. Sen arvoa kuitenkin parantaa myös se, että yksikään aikaisemmista Kolmosen tason vastustajista ei ole kentällä tarjonnut HauPa:n tasoista tempoa. Tämän päiväisessä ottelussa vastustajan lukuisista maalintekopaikoista huolimatta FC OPA:n puolustus oli erittäin kiitettävää luokkaa.

FC OPA on pelannut nyt viisi kertaa Kolmosen joukkuetta vastaan. Saldoksi on muodostunut varsinaisen peliajan jälkeen yksi voitto (OuTa 4-3), kolme tasapeliä (OuHu 1-1, FC Rio Grande 1-1, HauPa 1-1) ja yksi tappio (FC Kurenpojat 2-5).

Edustusjoukkueella on jäljellä enää kaksi harjoitusottelua. Ensi viikonloppuna FC OPA testaa Nelosen A-lohkon kokeneinta joukkuetta Kempeleen Palloa, jonka riveissä pelaavat mm. Jari Jäväjä (KePS, VPS, HJK, TPV, OLS), Tommi Kurkela (OLS), Juha Mensonen (Tervarit, OLS) ja Ville Penttilä (Tervarit, OLS).

Toukokuun puolella FC OPA lämmittelee sarjaa varten vielä Pateniemessä FC Netsiä vastaan.