HYVÄNTEKEVÄISYYSTURNAUS PERUTTU

14.3.2006

FC OPA:n huhtikuuksi kaavailema Suuri Hyväntekeväisyysturnaus on pantu pakettiin kuin pellot konsanaan 70-luvulla. Voittajalle luvatusta suuresta palkintosummasta huolimatta kiinnostus turnausta kohtaan oli hyvin laimeaa.

Turnauksen idea syntyi FC OPA:ssa varsin myöhään ja vaikka liikkeellä oltiin jo vuodenvaihteessa, olivat monen pohjoissuomalaisen seuran suunnitelmat lyöty lukkoon. Näin houkutteluista huolimatta ainoiksi ilmoittautuneiksi jäivät FC Kurenpojat, FC Raahe ja Oulaisten Huima.

FC OPA:n turnausjärjestäjille tuli yllätyksenä myös se, että tapahtuman osanottomaksua pidettiin laajalti kalliina. Tämä siitäkin huolimatta että rahapalkintojen myötä osallistumismaksu olisi kutistunut hyvinkin siedettäviin lukemiin.

Lisäksi turnausviikonlopulle kasaantui ulkopuolisia paineita harjoitusotteluina ja muina tapahtumina, jotka oli paikallisissa seuroissa sovittu järjestettäväksi FC OPA:n kenttävarauksesta huolimatta.

Uusi yritys tehtäneen ensi keväänä maalis-huhtikuun vaihteessa tai viimeistään talvella 2008, jolloin turnaus pyritään järjestämään Heinäpään uudessa jalkapallohallissa. Joka tapauksessa tuolloin on luvassa entistä muhkeampi palkintopotti jakoon. Alustavaksi voittosummaksi on kaavailtu 5000 euroa.