MONKULAT KAATUI KAUSTISILLA

26.9.2015

Otteluun valmiina
Otteluun valmiina
Voiton avain oli tiivis puolustus.
Voiton avain oli tiivis puolustus.
Aikalisä oli tarpeen.
Aikalisä oli tarpeen.
Kapteenin riemua
Kapteenin riemua

FC OPA aloitti cup-taipaleen voitolla FC Monkuloista luvuin 1-2 (1-1).

FC OPA lähti otteluun sikäli heikoista asemista, että harjoitusryhmän 20 pelaajsta vain puolet oli käytettävissä ja Jere Paalanen oli mukana varvastoipilaana.

Ottelu alkoi Monkuloiden pallonhallinnalla mutta peliä hallitsi FC OPA. Käsikirjoituksen pilasi Monkuloiden Jarkko Ojala, joka kulmapotkun jälkitilanteessa laittoi itsensä likoon ja siirsi pallon FC OPA:n maaliin.

Peli meni edeleen laaditun käsikirjoituksen mukaan ja ote siirtyi koko ajan enemmän ja enemmän FC OPA:lle. Niinpä lopulta tasoitus saatiin aikaiseksi, kun Sakari Kiljander laukoi ja maalilla oli Retu Värri ohjaamassa ja Juhani Strid blokkaamassa vastustajia. Tuomariston mielestä maali oli oma maali, vaikka opalaiset olivat sitä mieltä, että Monkuloiden pelaaja yritti vielä purkupalloa vaikka pallo oli jo mennyt maaliviivan yli. Niin tai näin, peli oli tasan.

Puoliajalla valmentaja Pauli Leviäkakaan ainoa kysymys pelaajille oli: " Kuka on pelikunnossa?" Jerellä oli jo vanha varvasvamma, Antti Viitaluoma sai tosi pahan puujalan ja Juhani Strid oli kaatunut olkapäänsä päälle. Onneksi Anttia lukuunottamatta kolhuja kärsineet pystyivät jatkamaan peliä.

Toinen puoliaka oli samanlaista kuin emsimmäinenkin puoliaika. Ja jälleen vastahyökkäyksestä oli FC OPA:n iskun paikka. Nuorisokaartin Hannu Pirinen ja Juhani Strid pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja siirsivät palloa tyylikkäästi sivusuunnassa, johon ansaan meni sekä Monkuloiden puolustava pelaaja että maalivahti. Hannulla oli lopulta helppo työ siirtää pallo maaliin.

Tämän jälkeen FC OPA puolusti entistä tiiviimmin ja Anttoni Veteläinen maalissa sai olla varsin rauhassa puolustajien peittäessä valtaosan Monkuloiden laukauksista.

Viisi viimeistä minuuttai Monkulat yritti viidellä kenttäpelaajalla murtaa FC OPA:n puolustusta mutta turhaan.

Pelin päätyttyä kuului Kausitisissa oululainen riemuhuuto toivottavasti Lapualle saakka, sillä cupin toisen kierroksen vastustaja on Lapuan Ponnistus.

Toisen kierroksen ottelun päivämäärä on vielä auki mutta se pelataan lokakuun aikana. Tervetuloa tuolloin kannustamaan FC OPA kolmannelle kierrokselle.

OTTELUKOOSTE

TILASTOT

Ottelutapahtumat

Kokoonpano

La 26.9.2015 Kaustisen urheilutalo, Suomen cup 1. kierros

FC Monkulat - FC OPA

03.32 1-0 Jarkko Ojala

18.43 1-1 Jussi Mikkola, oma maali

25.25 1-2 Hannu Pirinen (Juhani Strid)

 

Erotuomarit: Janne Vehniä ja Timo Niemi

Kauppinen Kim
Kiljander Sakari (c)
Paalanen Jere
Paltamaa Aleksi
Pirinen Hannu 1+0
Sipilä Juho
Strid Juhani 0+1
Veteläinen Anttoni (mv)
Viitaluoma Antti
Värri Retu