HUIKEA TRILLERI

18.4.2015

U-20 maajoukkue.
U-20 maajoukkue.
Uutta ja vanhaa voimaa Juhani Strid ja Heikki Viia.
Uutta ja vanhaa voimaa Juhani Strid ja Heikki Viia.
Kari Lindgrenin päävalmentajaurakka päättyi hymyissä suin.
Kari Lindgrenin päävalmentajaurakka päättyi hymyissä suin.
Heikki Viia teki OPA:n ensimmäisen maalin ja...
Heikki Viia teki OPA:n ensimmäisen maalin ja...
Kim Kauppinen teki toisen OPA:n maaleista
Kim Kauppinen teki toisen OPA:n maaleista

FC OPA ja Suomen alle 20 vuotiaiden maajoukkue pelasivat jännittävän harjoitusottelun maajoukkueen leirityksen päätteeksi. Lopputulokseen varsinaisen peliajan tasapelin jälkeen päädyttiin rangaiastuspotkukilpailun jälkeen, jonka Suomi U20 vei luvuin 2-3.

Maajoukkue oli harjoitellut Haukiputaan Jatuilissa kahtena edellispäivänä ja olisi voinut olettaa, että se olisi näkynyt pelaajien esityksissä. Mitä vielä. Nuoret iskivät lujaa ja prässäsivät rohkeasti ylhäältä. Juuri niin kuin FC OPA:n valmentaja Kari Lindgren oli ounastellutkin.

Maajoukkeen harjoitusryhmässä oli kaikkiaan kuusi maalivahtia. Hyvässä yhteishengessä sovittiin, että maajoukkueen kaksi maalivahtia pelaavat OPA:n riveissä. FC Kemin Tatu Kujanpää pelasi ensimmäisen jakson ja Tervareiden Lari Honkanen toisen jakson. Kumpikin hoiti tehtävänsä mallikelpoisesti.

Ensimmäinen maali nähtiin FC OPA tutun ykköskentän: Heikki Viia - Sakari Kiljander - Antti Viitaluoma - Retu Värri, tekemänä. Aikaa ei ollut kulunut kuin 02.55 kun Retu Värri syötti rajapotkun Heikki Viialle ja seuran puheenjohtajan lapikkaasta lähti viuhuva laukaus, joka meni jalkaviidakon läpi maaliin.

Tämän jälkeen U20 otti entistä enemmän otetta pelistä, mutta ajoittain pääsivät oululaiset myös hyökkäämään. Yllättävää jälkeä teki kolmoskentällinen: Kim Kauppinen - Juhani Strid - Niko Junkkari - Janne Mäntynenä. Kentällinen antoi vastustajan tulla taktiikan mukaisesti yli puolen kentän mutta sitten se iski todella ärhäkästi kiiinni.

Kakkoskentällinen: Juha Soronen - Juho Sipilä - Hannes Kivekäs - Jere Paalanen pelasi oman pelinsä varmasti. Muutama melkein hyvä kuvio nähtiin ja erityisesti kovaa taistelua.

U20 tuli tasoihin kun peliä oli pelattu 11.25. OPA.n ykköskentän hyökkys katkesi ja nopeilla siirroilla pelattiin Jaso Oksenen vapaaksi tekemään maalin Atte Häivälän syötöstä.

Tasoitusmaalin jälkeen peli oli entistä enemmän U20 hallussa. Kumpikin joukkue osui kerran ylärimaan, joten sekin kertoo ottelun tasaisuudesta.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessan tasaisempi kuin ensimmäinen. FC OPA nosti prässäyksen tasoa ja se toimi, kunnes peli oli pelattu 27.10. Tällöin OPA:n kolmoskenttä sai kokea nuorten nopean pallonsiirron hyökkäyssuunnassa oikealla, josta Samuli Lätti teki johtomaalin.

Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka sillä edellistä maalia kentältä katsonut Kim Kauppinen teki ryöstön, jonka kohteena oli pallo. Tämän jälkeen spurtti vielä yhden vastustajan ohi ja melkoinen pommi verkkoon noin 12 metristä.

Summerin soidessa oli peli edelleen 2-2 ja siirryttiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun.

FC OPA aloitti ja yllättäen ensimmäsieksi laukausvuoroon asteli vielä B-juniori-ikäinen Juhani Strid. Varmaakin varmempi maali. Atte Häivälä tasoitti, Heikki viia vei OPA:n johtoon ja Jaso Oksanen tasoitti. Kolmantena opalaisena laukaisseen Sakari Kiljanderin vedon maalivahti torjui ja kun Lassi Lintula onnistui lipsahti voitto nuorten maajoukkueelle.

Parhaiden pelaajienvalinta oli annettu maajoukkuemaalivahti Juha-Matti Savolaiselle. Hänen silmänsä löysi FC OPA:n parhaaksi Juhani Stridin ja U20:sta Lassi Lintulan. Onnittelut palkintojen saajille.

Ottelua seurasi runsas satapäinen katsojajoukko, jotka saivat vastineeksi pääsylippuunsa sijoittamille euroille nautittavaa ja hyvätasoista futsalia.

FC OPA:n suoritus saattoi olla kauden parasta. Jokainen pelaaja teki kuten oli sovittu ja asenne oli kunnossa.

Ottelu oli FC OPA:aa luotsanneen Kari Lindgrenin viimeinen ottelu päävalmentajana. Mikä on Karin rooli tulevaisuudessa futsalissa? Rooli on arvoitus ja nyt on varmaan hengenvedon paikka. Kiitos kaikkien pelaajien ja johtokunnan puolesta monen vuoden työstä FC OPA:n hyväksi.

TILASTOT

Ottelutapahtumat

Kokoonpano

La 18.4.2015 Oulun Urheilutalo, harjoitus

FC OPA - Suomi U20 2-3 (2-2, 1-1, rp 2-3)

02.55 1-0 Heikki Viia (Retu Värri)

11.25 1-1 Jaso Oksanen (Atte Häivälä)

27.10 1-2 Samuli Lätti (Aleksi Isomäki)

31.42 2-2 Kim Kauppinen

Varoitus Niko Junkkari

Varoitus Lassi Lintula

Rp-kilpailu:

+ Juhani Strid       

+ Atte Häivälä

+ Heikki Viia

+Jaso Oksanen

- Sakari Kiljander

+Lassi Lintula

 

Erotuomarit: Esko Hakola ja Sofia Husso

Yleisöä: 121

Honkanen Lari (mv 2.pa)

Junkkari Niko

Kauppinen Kim

Kiljander Sakari (c)

Kivekäs Hannes

Kujanpää Tatu (mv 1.pa)

Mäntynenä Janne

Paalanen Jere

Sipilä Juho

Soronen Juha

Viia Heikki

Viitaluoma Antti

Värri Retu

 

 

 

 

 

 

 

1+0

 

 

 

 

 

 

 

1+0

 

0+1

 

 

 

 

 

 

1