Rony Knape oli pelin tehokkain MBKU:n pelaajista
Atran Al-nazary on jättänyt vastustajia taakseen
Kim Kauppinen teki hattutempun RetroStarsissa
Heikki Viia teki hattutempun Edustusjoukkueessa

FC OPA oli ystävänpäivän kunniaksi neljä kertaa kentällä. Metro ja edustus kerran ja Retro kahdesti.

FC OPA MetroStars - MBKU

Lauantain avasi MetroStars ottelulla MBKU:ta vastaan. Sarjan kärkijoukkue oli totutun kova. Lopputulos 1-16 ei jätä mitään varaa selittelyille, ellei oteta huomioon Metron varsin pientä kokoonpanoa. Hätätilanteessa jopa seuran puheenjohtajakin veti pelitamineet ylleen ja oli se toinen vaihtopelaaja.

MBKU teki ensimmäisellä puoliajalla maaleja tasaiseen tahtiin. Liike kolmella kentällisellä oli liikaa Metron pelaajille.

Puoliajalla Metron pelaajille korostettiin henkilökohtaisen pelirohkeuden merkitystä. Tilanne oli mitä oli ja se tarjoaisi mahdollisuuden kokeilla kaikkea mitä osaa. Toinen puoliaika olikin metrolta parempaa peliä ja ainokainen syntyikin jo alle puolen minuutin kun kauniin hyökkäyksen päätteeksi Jeferson Pires syötti Juhani Stridille maalin takakulmalle, josta joukkueen kapteenin oli helppo viimeistellä.

Näkyvin hahmo kentällä oli MBKU:n kapteeni Rony Knape, mutta ehdottomasti taitavin oli Metron nuorin pelaaja. Atran Al-natary hassutti useampaakin otteeseen vastustajiaan. Fyysisessä voimassa Atran jäi kuitenkin vielä vastaapelaajien jalkoihin eikä Metron pelaajilta löytynyt enää niin paljon juoksuvoimaa, että tukea olisi löytynyt.

Tuomo Iinatin ottamia valokuvia on kuvapankissa.

La 14.2.2015 Nallisport, Kolmonen

FC OPA MetroStars - MBKU 1-16 (0-9)

01.50 0-1 Ronkainen Heikki (Lindholm Ville)
01.55 0-2 Kimpimäki Santtu (Putaala Janne)
02.25 Varoitus Knape Rony
03.56 0-3 Mäkitaro Juho (Niemi-Nikkola Ville)
05.34 0-4 Putaala Janne (Lindholm Ville)
08.25 0-5 Kandelberg Arno (Knape Rony)
11.58 0-6 Knape Rony
14.01 0-7 Ronkainen Heikki (Niemi-Nikkola Ville)
15.32 0-8 Knape Rony (Keränen Janne)
17.16 0-9 Mäkitaro Juho (Ronkainen Heikki)
20.24 1-9 Strid Juhani (Pires Jeferson)
21.40 1-10 Knape Rony (Putaala Janne)
22.39 Varoitus Keränen Janne
29.03 1-11 Ronkainen Heikki (Toukola Tomi)
30.04 1-12 Toukola Tomi (Kandelberg Arno)
30.31 1-13 Putaala Janne
31.02 1-14 Knape Rony (Putaala Janne)
37.17 1-15 Knape Rony (Keränen Janne)
39.26 1-16 Ronkainen Heikki (Toukola Tomi)

Herccu Old Boys - FC OPA RetroStars

Retro aloitti kahden pelin urakkansa JS Herculeksen joukkueita vastaan klo 13.00 pelaamalla Herccu Old Boysia vastaan, joka on taas edelliskaudesta muuttanut vähän nimeään.

Peli oli varsin tasaista ja ensimmäinen puoliaika pelattiin 1-1 tulokseen. Toisella puoliajalla Retron tunteet kiihtyivät, kun näytti siltä, että Retron pelaajaa taklattiin selkeästi väärin. Tilanteesta seurasi pallon menetys ja Herccu rankaisi ylivoimahyökkäyksen jälkeen.

Kun peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia siirtyi Retro viiden kenttäpelaajan käyttöön. Tilanne on pelaajille outo ja sitä ei oikein voi pienessä Pohjankartanon salissa harjoitella. Tilanteita oli, mutta Herccu rankaisi pallon menetyksistä. Lopputulos Herculle oli 4-1.

La 14.2.2015 Nallisport, nelonen

Herccu Old Boys - FC OPA MetroStars 4-1 (1-1)

03:40 1-0 Perkkiö Pekka (Oikarinen Arto)

FC OPA RetroStars - JS Hercules 2

JS Hercules 2 oli uusi tuttavuus, ellei se sitten ole se edelliskausien Herkku-Papat. Olisipa maailmassa jotain pysyvää.

Tässä ottelussa oli kaikki viihdyttävän pelin elementit. Retro meni johtoon, JSH2 tasoitti ja meni johtoon, Retro tasoitti ja meni johtoon, JSH2 tasoitti ja karkasi kahden maalin johtoon, Retro tuli vielä tasoihin ja ajassa 39.59 se sai rangaistuspotkun 10 metristä. Jerry Öhmanin veto oli kyllä hyvä, aivan maalin alanurkkaan, mutta JSH2:n maalivahti torjui laukauksen hiuksen hienosti jalallaan.

RetroStars teki ottelussa jälleen uusia ennätyksiä. Ensimmäistä kertaa se teki yhdessä ottelussa viisi maalia ja ensimäistä kertaa se on yltänyt kahteen tappiottomaan otteluun kauden aikana. Lisäksi Kim Kauppinen teki ottelussa hattutempun ja Joni Iivola sekä Jerry Öhman avasivat maalitilinsä

FC OPA MetroStars - JS Hercules 2  5-5 (

07.41 1-0 Kauppinen Kim (Verbrugge Boris)

13.36 1-1 Suhonen Kaj (Myllylahti Sauli)

14.08 1-2 Myllylahti Sauli (Kananen Janne)

19.33 2-2  Kauppinen Kim (Öhman Jerry)

20.53 3-2 Kauppinen Kim (Verbrugge Boris)

23.51 3-3 Tikkanen Ville (Myllylahti Sauli)

24.32 3-4 Ylitalo Arttu (Tiainen Mika)

37.11 3-5 Suhonen Kaj (Myllylahti Sauli)

FC OPA - FC Kemi Akatemia

Viimeinen päivän otteluista oli edustusjoukkueen kohtaaminen FC KEMI Akatemian kanssa. Kemiläiset joutuivat tulemaan paikalle B-junioripitoisella joukkueella Junkohallin romahtamisesta alkaneen ketjureaktion vuoksi.

FC OPA oli selkeästi parempi eivätkä loppulukemat 14-5 olleet lainkaan väärät. Ensimmäisen puoliajan 9-2 tilanne mahdollisti valmentaja Kari Lindgrenin tekemään toisella puoliajalla kokeiluja. FC OPA harjoitteli pelaamista viidellä kenttäpelaajalla koko puoliajan. Tilanne edustusjoukkueella on ollut sama kuin RetroStarsillakin eli harjoittelupaikassa ei ole riittävästi tilaa ylivoimapelin harjoittelemiseksi.

Kuvio alkoi pikkuhiljaa toimia ja maaleja saatiin tehtyä ja jopa hienoja maaleja. Samalla kyllä annettiin myös kemiläisten tehdä pallonmenetysten jälkeen maaleja. Toivottavasti 20 minuutin pelitilanteessa tehty harjoitus kantaa tulevaisuudessa.

Erityisen maininnan kotijoukkueesta ansaitsevat Hannes Kivekäs ja Aleksi Paltamaa, jotka kumpikin avasivat maalitilinsä tämän vuoden kakkosessa. Vielä suuremman erityismaininnan ansaitsee FC Kemin juoniorityö. B-junioreiden taktinen osaaminen ja henkilökohtainen taito osoittivat, että työtä on tehty pitkäjänteisesti ja oikein.