JULIUS KÖRKKÖ ÄITYI HURJAAN VIREESEEN

15.9.2018


Kaleva-turnauksen poikien kilpailun avauspäivä on takana päin. Otteluiden anti voidaan tiivistää kolmeen asiaan.

Ensinnäkin A-lohkon jatkopaikkojen kohtalo on sinetöity. HauPa ja RoPS ovat voittaneet kaikki pelaamansa ottelut eikä niitä voi saada enää kiinni. OTP on tilanteeseen varmasti pettynein, sillä se pelasi hyviä ja tiukkoja otteluita kärsien kärkikaksikolle vain maalin tappiot. Toistaiseksi ainoan pisteensä OTP sai pelaamalla 1-1 tasapelin OLS/07:ää vastaan.

Tervarit-juniorien 07-joukkueella on kaksi peliä pelaamatta. Nollakerholaisena se ei kuitenkaan voi nousta uhkaamaan välieriin matkaavien asemaa, vaan taistelee lohkon kolmannesta sijasta.

Toisekseen B-lohkon kuviot ovat niin pahasti solmussa, että niillä spekulointi on sekä turhaa että aikaa ja tilaa vievää puuhaa. OLS ja Ajax ovat kuudessa pisteessä, muut joukkueet kolmessa. Näin ollen mahdollisia skenaarioita on niin monta, että on parempi ottaa ottelu kerrallaan ja katsoa, mitkä solmut jälkeen aukeavat.

Kahden kärkijoukkueen yllättävät tappiot ovat solmujen takana. Ajax hävisi Tervarit-junioreille 0-1 ja OLS kompastui FC Ylivieskaan maalein 2-3. Sunnuntaiaamun ensimmäinen ottelu FC Ylivieska - KajHa kertoo pitkälti paljon, mihin suuntaan B-lohkossa kuljetaan.

Kolmanneksi puhutaan pelaajasta nimeltä Julius Körkkö. Haukiputaan Pallossa pelaava peluri edustaa sellaista maalilinkoa, jota Huuhkajat on kaivannut viimeiset vuosikymmenet. Körkkö osui maalipuiden väliin kaikissa HauPa:n kolmessa ottelussa ja sai jo avauspäivän saldoksi peräti 11 tehtyä maalia. Narit Sarkkisen 13:n (Ajax, 2016) ja Niklas Jokelaisen 12 maalin (Tervarit-juniorit, 2012) ennätyslukemat ovat vaarassa rikkoutua.

Körkkö on todellinen helmi pelaajien joukossa. Hän voitti vuotta nuorempana jo viime vuonna maalikuninkuuden kahdeksalla osumalla. Körkkö oli mukana turnauksessa myös toissa vuonna, silloin kaksi vuotta muita nuorempana, ja silloinkin lapikas heilui kahdesti.

Kaleva-turnauksen poikien sarjan ottelut jatkuvat sunnuntaina klo 09:30. Aluksi pelataan kolme ottelukierrosta, minkä jälkeen välierien pariin päästään klo 13:00. Pronssista taistellaan klo 15:00 ja kaikkien huomio kohdistuu lopulta klo 16:00 alkavaan finaaliin. Palkintoja tulevat jakamaan mm. turnauksen suojelija, kansanedustaja Tytti Tuppurainen ja AC Oulun takalinjoilla pelaava Lassi Nurmos.