AJAX-OSPA YJ VARMISTI LOHKOVOITON

14.9.2018

Ajax-OsPa yj:n ja ONS/Punaisen peli oli trilleri. Kuva: (C) 2018, Kari Väre.
Ajax-OsPa yj:n ja ONS/Punaisen peli oli trilleri. Kuva: (C) 2018, Kari Väre.

Kolmipäiväiseksi paisuneen Kaleva-turnauksen avauspäivä on takana päin. Heinäpään tekonurmella pelattiin tyttöjen sarjan kaksi ensimmäistä kierrosta koleahkoksi viilenneen ja välillä pisaroita ryöpsäyttäneen sään vallitessa. Onneksi niin paljoa vettä ei satanut, että kukaan olisi ehtinyt oikeasti kastua.

Ajax-OsPa yj varmisti B-lohkon ykköstilan voittamalla Merilappi Unitedin ja ONS/Punaisen. Jälkimmäinen peli turnauksen suursuosikkia vastaan oli jännittävä sisältäen käänteitä puolin ja toisin. Ajax-OsPa meni ensin 2-0 johtoon, mutta ONS ajoi sen tasoihin juuri ennen taukovihellystä. Sen jälkeen maaleja tehtiin vuorotahdilla aina 4-3:een saakka.

A-lohkon jatkopaikat ratkesivat jo perjantain peleissä. ONS/Musta ja FC Wimma etenevät välieriin, HauPa ja TP-47 pelaavat alemmista sijoista. Kärkikaksikon keskinäinen järjestys ja sitä myöten myös lohkovoitto selviää kuitenkin vasta viimeisessä ottelussa, jossa unihiekkaa ei kannata olla silmissä.

A-lohko voiton lisäksi panoksena on B-lohkon toinen jatkopaikka. ONS/Punainen ja Merilappi United kisaavat siitä edun ollessa oululaisten puolella. Jos keskinäinen ottelu päättyy tasan, ONS/Punainen menee jatkoon paremman maalieronsa turvin. Lohkovoittoon kaksikolla ei ole mahdollisuuksia, koska keskinäisen ottelun ollessa etusijalla Ajax-OsPa yj on molempia parempi.

B-lohkon neljännellä joukkueella OHF/07:lla ei ole enää jatkomahdollisuuksia ja se jää pelaamaan alemmista sijoituksista. Täydennysjoukkueena turnaukseen mukaan tulleen OHF:n ei kannata esitystään hävetä yhtään. Sen verran hyvin se pani vuotta vanhemmille kampoihin ja on ensi vuoden turnauksessa yksi varteenotettava mitaliehdokas.

Ajax-OsPa yj:n Emilia Pulkkinen on tiukimmin kiinni maalipörssin voitossa. Hän iski Merilappia vastaan hattutempun ja osui vielä ONS:nkin verkkoon kerran.

Kaleva-turnaus jatkuu lauantaina. Ensimmäiset ottelut vihelletään käyntiin klo 09:00, jolloin alkaa poikajoukkueiden urakointi. Tyttöjen viimeiset alkulohkopelit pelataan klo 09:55 ja 10:50 alkaen. Ensimmäiset sijoitusottelut ovat vuorossa klo 14:30 ja kiihkeät välierät klo 15:25. Mitalipelit pelataan puolestaan klo 17:15 alkaen.