LOHKOT ON ARVOTTU

4.9.2018

Esa Saajanto ja Aapo Heikkilä arpoivat lohkot.
Esa Saajanto ja Aapo Heikkilä arpoivat lohkot.

Kaleva-turnauksen lohkoarvonta suoritettiin Kalevan uuden lehtitalon uumenissa tänään aamupäivällä. Samaan aikaan, kun toimitus piti aamupalaveria prameassa lasiseinien ympäröimässä kokoustilassa, turnausväki kerääntyi arpomaan lohkoja viereiseen pienempään neuvotteluhuoneeseen.

Onnetarduona toimi Palloliiton Pohjois-Suomen piirin piirijohtaja Esa Saajanto ja Kaleva-turnauksen omana junioriaikanaan kokenut, AC Oulua edustava Aapo Heikkilä.

Joukkueet olivat sijoitettu piirisarjasijoitustensa mukaisiin arvontakoreihin, joista samassa korissa olevat joukkueet eivät voineet tulla samaan lohkoon. Yhteisestä potista ensimmäisenä kustakin korista noussut joukkue sijoitettiin A-lohkoon ja toisena tullut B-lohkoon.

Arpa loi tällä kertaa - hallinnollisessa mielessä - sopivat lohkot. Nimittäin kaikki turnauksen samasta seurasta olevat joukkueet sijoittuivat vastakkaisiin lohkoihin - OLS:n ja Tervarit-juniorien joukkueet poikien sekä ONS:n joukkueet tyttöjen sarjoissa. Kilpailullinen puoli onkin sitten ihan kokonaan toinen juttu.

Meri-Lapin suunnalla voidaan olla myös tyytyväisiä siitä, ettei naapuriseurojen Merilappi Unitedin ja TP-47:n tarvitse ainakaan alkulohkossa kohdata toisiaan. Ainoaksi kauneusvirheeksi jäi poikien molempien vuotta nuorempien joukkueiden joutuminen samaan lohkoon.

Poikien A-lohkossa ovat HauPa, RoPS, OTP, OLS/07 ja Tervarit-jun/07. B-lohkossa pelaavat OLS, Ajax, KajHa, Tervarit-jun ja FC Ylivieska.

Tyttöjen A-lohkossa kamppailevat ONS/Musta, FC Wimma, HauPa ja TP-47. B-lohkon joukkueet ovat ONS/Punainen, Merilappi United, Ajax ja OHF/07.

Vuodet vierivät ja kehitys kehittyy - näin myös Kaleva-turnauksen arpajaisissa. Taitettujen paperilappujen sijasta arvontakulhossa pyörivät ison maailman malliin pallot, joiden salaisuus oli arkisissa suklaamunien yllätyspakkauksissa. Seinälle liimatut A3-tulosteet sinitarroineen tai kaksipuolisine teippeineen ovat myös historiaa ja lohkoarvonnan tulos näkyi komeasti sähköisenä reaaliajassa onnettarien väliin sijoitetulta monitorilta.

Kaleva-turnaus pelataan Heinäpään urheilukeskuksen tekonurmella pe 14. - su 16.9. Tytöt ovat tulessa perjantaista lauantaihin ja pojat lauantaista sunnuntaihin.

Kaleva verkkojuttu arvonnasta ja pääonnettaresta tästä linkistä >>>

Kalevan video arvonnasta tästä linkistä >>>