OSANOTTAJAT KAHTA VAILLE KASASSA

14.7.2018


Tämän vuoden Kaleva-turnauksen - järjestyksessään 49:nnen - osanottajien nimilista on kahta joukkuetta vaille valmis.

Turnaukseen on perinteisesti kutsuttu yksi joukkue Kalevan levikkialueeseen kuuluvasta Keski-Pohjanmaan piirin pohjoisosasta. Yleisimmin osanottaja on ollut Ylivieskasta ja kaupungin jalkapallolippua nykyisin heiluttavan FC Ylivieskan joukkueiden osallistumispäätöstä enää odotellaan.

Pohjois-Suomen piirin alueelta osallistuvat joukkueet ovat sen sijaan tiedossa. Poikien turnaukseen osallistumisoikeuden ovat lunastaneet P12 Mestaruussarjan kevätkierroksen yhdeksän parasta. OLS:lta ja Tervarit-junioreilta pääsee mukaan yksi joukkue varsinaisesta ikäluokasta sekä yksi joukkue vuotta nuoremmista haistelemaan tunnelmaa juhlaturnausta varten. Muut viisi ovat HauPa, RoPS, Ajax, KajHa ja OTP.

Tyttöjen turnaus on laajennettu kuudesta kahdeksaan joukkueeseen. Laajennus asettaa omat haasteensa kahden kentän turnauksen aikatauluille, mutta vähentää mahdollisuutta joutua sijoitusten arpomiseen kolmen joukkueen lohkoissa. Turnauspaikkaa tavoitteli seitsemän joukkuetta, joten laajennuksella saatiin erillisen karsinnan tarve eliminoitua.

ONS on ainoa seura, jolla on kaksi joukkuetta. Muut ovat Ajax/yj, FC Wimma, HauPa, Merilappi United ja TP-47.

Jos FC Ylivieska ei osallistu turnaukseen, poikien puolella ensimmäinen täydennysjoukkue on rovaniemeläinen FC SC J. Tyttöjen mahdollinen täydennys tehdään kutsumenettelyllä, koska piirin sarjarakenne on erilainen kuin pojilla. Kutsumenettelyn käyttöön vaikuttaa luonnollisesti myös sekin, että alkuperäisiä ilmoittautuneita oli vain seitsemän.

Kaleva-turnaus pelataan Heinäpään tekonurmella 14. - 16.9.