HAUPA/VIHREÄ KESTI SUOSIKIN PAINEET

17.9.2017

HauPa/Vihreä voitti turnauksen.
HauPa/Vihreä voitti turnauksen.
HauPa kiitti kannattajiaan suuren maailman tapaan.
HauPa kiitti kannattajiaan suuren maailman tapaan.
Kannu matkaa vuodeksi Haukiputaalle.
Kannu matkaa vuodeksi Haukiputaalle.
Samuli Leppälä, Tytti Tuppurainen ja Juhani Pennanen sekunti ennen h-hetkeä.
Samuli Leppälä, Tytti Tuppurainen ja Juhani Pennanen sekunti ennen h-hetkeä.

HauPa/Vihreä lähti 48. Kaleva-turnaukseen suurena ennakkosuosikkina. Se voitti alkulohkonsa melko suvereenilla tavalla, mutta joutui sijoitusotteluissa tiukille. Välierästä muodostui seuran sisäinen välienselvittely, jonka Vihreä voitti Nikolas Similän maalilla 1-0.

Tervarit-juniorit voitti omassa välierässään OLS:n selvästi 3-0. Kasper Rauma teki ottelussa kolme komeaa maalia, joista 2-0 oli tälle tasolle uskomattoman komea ja tarkka kuti - jopa eurogoals tasoinen - maalin yläkulmaan.

Loppuottelusta tuli jännittävä. HauPa:lle piirisarjoista ja monista turnauksista tuttu kilpakumppani laittoi vastustajansa lujille ja menikin johtoon Rauman tekemällä maalilla. Draama huipentui varsinaisen peliajan viimeisille sekunneille, jolloin Saku Sipola puski pelin tasoihin.

Tasoituksen jälkeen ottelun erotuomarilla oli enää jäljellä puhaltaa heti aloituspotkun jälkeen peli päättyneeksi ja viedä ratkaisu raastavaan rangaistuspotkukilpailuun. Pilkkukisa on aina arvaamaton ja niin vain HauPa sen vei nousten haudan partaalta mestaruuteen. Joukkue juhlikin voittoaan Haukiputaalta saapuneiden kannattajien edessä suuren maailman elkein.

OLS:lle pronssia ja maratonpilkut

OLS voitti pronssia kaatamalla HauPa/Keltaisen selvin luvuin 3-1. Muissa sijoituspeleissä KePS otti viidennen sijan voittamalla "jänkhäderbyn" 5-0.

Ottelu seitsemännesta sijasta Kajaanin Hakan ja TP-47:n välillä jää historian kirjoihin maratonin mittaisesta rangaistuspotkukilpailusta. Jo varsinaisella peliajalla verkot heiluivat kahdeksasti kuin ennakoiden tulevaa. Kun maaleja syntyi tasalukema molempiin päihin, ratkaistiin voittaja rangaistuspotkukilpailussa. Pilkkuja ammuttiinkin lopulta huikea määrä, 50, ennen kuin TP-47 nousi voittoon maalein 25-24.

Ajax voitti jumbofinaalin FC Ylivieskaa vastaan maalein 6-0.

HauPa sai yläkerran ja Tervarit-j alakerran pelaajapalkinnot

Turnauksen pelipaikkojensa parhaina palkittiin Tobias Anttila (maalivahti), Roope Sankari (puolustaja), Eemil Merikanto (keskikenttä) ja Julius Körkkö (hyökkääjä). Kajaanin Hakaa edustava Tuukka Pussinen palkittiin esimerkillisenä joukkuepelaajana Hannu Wileniuksen muistopalkinnolla.

Körkkö voitti myös turnauksen maalipörssin kahdeksalla osumalla. Turnauksen tämän kertaisiin erikoisuuksiin kuuluu se, ettei pörssin voittokaksikko - Körkkö ja seitsemän maalin OLS:n Milo Tuokkola - tehnyt yhtään häkkiä toisena kisapäivänä. Kaleva-turnauksessa varsinkin mitalipelien ratkaisijat ovat olleet usein joitain muita nimiä kuin alkulohkojen tähtiä, mutta ruudin kastuminen kokonaan on jo erikoisempaa.

Loppuanalyysi

Kaiken kaikkiaan turnaus sujui onnistuneesti - paitsi, että kioskin valikoimasta puuttuivat monen kysymät leivät ja pähkinäpussit. Sää oli pilvinen ja kolea, mutta onneksi sunnuntaiaamuksi sattunutta puolen tunnin tihkusadetta lukuunottamatta ilma pysyi kuivana.

Koleus olikin karkottanut satunnaisia katsojia, sillä loppuottelussa oli vain vajaat pari sataa katsojaa. Toissa vuonna, kun keli oli aurinkoinen ja jopa poikkeuksellisen lämmin, Heinäpään peränurmea reunusti peräti yli 400 iloista kannattajaa.