VÄLIERÄJOUKKUEET MELKO VARMOJA

16.9.2017


Kaleva-turnauksen poikien sarjassa jää vähän jännitettävää sunnuntaiaamun otteluihin. Viimeisissä otteluissa pelataan toki paljosta: kunniasta, lohkovoitoista, keskinäisestä järjestyksestä ja alempien sijoitusotteluiden paikoista. Tärkein tieto tässä vaiheessa - välieräjoukkueet - on selvillä.

HauPa/Vihreä ja OLS pääsevät A-lohkosta täydellä varmuudella jatkoon. Kolmantena oleva TP-47 ei voi niitä enää saavuttaa. Itse asiassa se voi menettää paikkansa lohkokolmosena RoPS:lle, jos tämä voittaa FC Ylivieskan ja turnauksen A-lohkon päättävän keskinäisen ottelun TP-47:n kanssa.

HauPa/Keltainen on B-lohkon varma välieräjoukkue. Tervarit-juniorit voi teoriassa jäädä välierien ulkopuolelle, jos se häviää suurinumeroisesti lohkovoiton ratkaisevan ottelun HauPa:lle ja samaan aikaan Ajax voittaa molemmat ottelut niin leveästi, että se ohittaa maalierolla Tervarit-juniorit. Periaatteessa pienempikin tappio voi koitua Tervarien tuhoksi, jos Ajax pystyy entistä suurempiin maalikarkeloihin.

Keskinäisestä ottelusta ei ole apua, sillä se päättyi Kaleva-turnaukselle jopa erittäin harvinaiseen tyyliin ilman maaleja. B-lohko oli muutenkin A-lohkoa huomattavasti tasaisempi ja vähämaalisempi. Siinä missä kakkoskentällä verkko heilui vain 13 kertaa, paukuteltiin naapurikentällä maaleja melkein viisikymmentä.

Kaleva-turnaus jatkuu sunnuntaiaamuna klo 09:30, jolloin alkaa kolmen kierroksen ja kuuden ottelun paketti alkulohkojen päätöskamppailuja. Lohkovoiton ratkaisevat pelit arvontakorien ykkös- ja kakkossijoitettujen kesken pelataan klo 10:25. Välierät alkavat klo 13:00 ja loppuottelu vihelletään käyntiin klo 16:00.