KANNU KARKASI KAJAANIIN

16.9.2017

FC Wimma on neljäs Kaleva-turnauksen tyttöjen voittaja.

Kalevan neljännen tyttöjen turnauksen voittopokaaliin kaiverretaan taas uusi nimi. Merilappi United, Haukiputaan Pallo ja viime vuoden mestari ONS saavat nyt kajaanilaisen FC Wimman seurakseen mestarien kunniagalleriaan.

Moni paikalla ollut varmasti odotti kahdella vahvalla joukkueella liikkeellä olleen ONS:n voittavan turnauksen, optimistisimmat saattoivat veikata jopa seuran sisäistä loppuottelua. Näin veikanneille FC Wimman pääsy loppuotteluun ja sen voitto saattoi olla yllätys, mutta alusta lähtien oli selvää, että turnauksessa on kolme erityisen vahvaa joukkuetta ja niiden kesken saattoi tapahtua mitä vain.

FC Wimman isoin koetinkivi oli todennäköisesti loppuottelun sijasta alkulohkon ottelu ONS/RSM:ää vastaan. Kun tästä pelistä oli puolustettu tasapeli ja paikka loppuottelussa lunastettu, putosi kajaanilaisten voitolta suurin este pelistä pois.

Turnauksen molemmat lohkot jäivät viimeisten otteluiden varaan. Arpajaiset eivät onneksi olleet vaihtoehto, sillä tasapelin sattuessa joukkueilla oli molemmissa lohkoissa selvästi erilainen, jatko ratkaiseva maaliero. Tasapeli riitti FC Wimmalle finaalipaikan varmistamiseksi ja ONS/RSM2 tuli sen vastustajaksi voittamalla OsPa:n 2-0.

HauPa ja FC Ylivieska olivat tässä vaiheessa pudonneet kyydistä. HauPa:n paikka mitaliotteluissa ei tosin ollut kaukana. Se räjäytti turnauksen avanneessa ottelussa pommin ONS/RSM2:sta vastaan ja johti sitä parhaimmillaan jopa 3-0. ONS kuitenkin kampesi itsensä lopulta 5-4 voittoon.

Myös loppuottelu oli dramaattinen, mutta tällä kertaa ONS/RSM2:n kiri ei kestänyt. FC Wimma johti peliä turvallisen tuntuisesti jo 4-0. Liekö kajaanilaisilla menneet ajatukset jo palkintojenjakoon, mutta ONS kaivoi vielä taistelutahtoa ja kavensi eron yhteen maaliin, kunnes erotuomarin pillin puhallus vapautti Wimman villiin voitontanssiin.

ONS/RSM voitti pronssiottelussa OsPa:n maalein 4-1. HauPa murskasi turnauksessa maaleitta jääneen FC Ylivieskan sijoitusottelussa sijasta viisi luvuin 7-0. Näin loppujärjestykseksi saatiin FC Wimma, ONS/RSM2, ONS/RSM, OsPa, HauPa ja FC Ylivieska.

Maalipörssi aiheutti ennen sijoitusotteluita hikikarpaloiden nousua turnausjärjestäjien otsakiehkuroiden alle. Väliin näytti siltä, että aika moni pelaaja päätyy kolmeen maaliin. Onneksi turnauksen hyökkääjänä sekä maalitykkinä palkittu Reetta Suorsa pelasti turnausjärjestäjän massiiviselta lisälaskulta ja takoi loppuottelussa tarpeeksi osumia noustakseen yksinään parhaan maalintekijän pallille.

Suorsa teki kuusi maalia. Hänen lähimmät uhkaajat - ONS:n eri joukkueissa pelanneet Pinja Pirinen ja Veera Uusitalo - jäivät viiteen osumaan.

Turnauspäivä eteni harmaissa ja koleissa, mutta poutaisissa merkeissä.