LOHKOT ARVOTTIIN

29.8.2017


Tämän vuoden Kaleva-turnauksen lohkojako arvottiin Kalevan toimituksessa tiistaina iltapäivällä. Rasmus Karjalaisen paikan onnettarena otti Juuso Särkelä, joka on toiminut AC Oulun toisena maalivahtina ja vartioinut aika ajoin myös Kakkosessa pelaavan OTP:n veräjää.

Särkelä nosti kulhosta poikien A-lohkoon sijoituskorien mukaisessa järjestyksessä HauPa/Vihreän, OLS:n, FC Ylivieskan, TP-47:n ja RoPS:n. B-lohkossa pelaavat vastaavasti HauPa/Keltainen, Tervarit-j, KePS, KajHa ja karsinnoista paikkansa lunastanut Ajax Sarkkiranta.

Ennakkoon arvioiden A-lohko voi olla aavistuksen verran kovempi. HauPa/Vihreä ja OLS kantavat suosikin viittaa, mutta vuosi taakse päin pronssiotteluun asti yltänyt FC Ylivieska haluaa näytellä mustan hevosen roolinsa loppuun saakka. Tiettävästi joukkueella on paljolti samoja pelaajia, jotka olivat mukana vuotta nuorempina viime vuonna.

B-lohkon ennakkosuosikkeja ovat HauPa/Keltainen ja Tervarit-juniorit. Muiden joukkueiden pääsy välieriin vaatisi venymistä ja olisi pienoinen yllätys.

Tyttöjen turnauksesta odotetaan ONS:n kahden joukkueen ja FC Wimman välistä tiukkaa taistoa.

ONS:lla on tämän vuotisessa 2005 syntyneiden ikäluokassa kaksi todella vahvaa ryhmää, joista toinen pelaa T13-12 piirisarjassa ja toinen johtaa suvereenisti T12-11 -ikäluokan vastaavaa kilpailua.

FC Wimma pelaa myös molemmissa sarjoissa. Sen tilastot ovat kuitenkin toisin päin. FC Wimma on ONS:aa ylempänä T13-12 sarjassa, mutta alempana T12-11 -sarjassa. Näin ollen ONS/RSM:n ja FC Wimman kohtaamisessa B-lohkossa ratkennee toisen loppuottelijan kohtalo.

FC Ylivieskan on yllettävä B-lohkossa sekä OsPa:n ja HauPa:n A-lohkossa yllätyksiin, jotta ne yltävät loppuotteluun.