TURNAUKSEN JOUKKUEET KASASSA

22.8.2017


Syyskuun puolivälissä pelattavan Kaleva-turnauksen joukkueet ovat varmistuneet. Viimeisin palanen loksahti paikoilleen sunnuntaina, kun P12 Mestaruussarjan ulkopuoliset turnaukseen pyrkineet pelasivat karsintaturnauksen Mestaruussarjan huonoiten sijoittunutta vastaan.

Mestaruussarjan taso oli karsinnassa kova pala ylitettäväksi ja Ajax lunastikin paikkansa puhtaalla pelillä kaataen FC Raahen, OsPa:n ja Tervarit-juniorien 06-syntyneiden joukkueen.

HauPa osallistuu poikien sarjaan kahdella joukkueella, joista toinen saa paikan automaattisesti pelatessaan vuotta vanhempien eli P13 Mestaruussarjassa. P12 Mestaruussarjasta ovat mukana lisäksi OLS, Tervarit-j, KePS, KajHa, TP-47 ja RoPS sekä karsinnan voittanut Ajax.

OTP/06 oli myös ilmoittautunut mukaan ja sijoituksensa perusteella oikeutettu paikkaan. Se kuitenkin sai kutsun arvostettuun HJK Cupiin ja matkaa samana viikonloppuna Helsinkiin. Joukkueella on 06-syntyneiden ryhmänä mahdollisuus myös ensi vuonna pelata Kaleva-turnauksessa.

FC Ylivieska on poikien sarjan kymmenes joukkue. Turnaukseen on perinteisesti kutsuttu Pohjois-Suomen piirin ulkopuolelle mutta Kalevan levikkialueelle kuuluva joukkue. Useimmin se on ollut Ylivieska ja niin on nytkin.

Tyttöjen sarja muodostuu kuudesta joukkueesta. ONS osallistuu kahdella joukkueella. Muita ovat FC Wimma, HauPa, OsPa ja FC Ylivieska.

Kun edellä mainittuja kokoonpanoja tarkastelee, on turnauksessa ilahduttavasti enemmän Oulun ulkopuolisia joukkueita kuin pitkään aikaan. Vertailu on tietenkin hankalaa, koska kokonaisjoukkuemäärät ovat eri vuosina olleet erilaisia. Turnaus saa pitkästä aikaa vieraita myös Kajaanista - edellisen kerran kajaanilaisia oli mukana 2008, jolloin KaPa sijoittui neljänneksi.

Lohkojen arvonta tapahtuu ensi viikolla. Joukkueet asetetaan arvonnassa sarjasijoituksien mukaisiin koreihin. Poikien sarjassa perusteena on Mestaruussarjan kevätkierros. Tyttöjen kilpailussa korit määritellään arvontapäivän sijoitusten perusteella, koska tyttöjen piirisarja on koko kauden mittainen.