YKSI PAIKKA VÄLIERIIN TARJOLLA

3.9.2016

Ajax voitti Tervarit-juniorit 2:n 4-1.
Ajax voitti Tervarit-juniorit 2:n 4-1.
Vauhdikkaita tilanteita KePS:n ja OLS:n pelissä.
Vauhdikkaita tilanteita KePS:n ja OLS:n pelissä.

47. Kaleva-turnauksen poikien avauspäivä pelattiin Heinäpään urheilukeskuksessa lähes loistavissa olosuhteissa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpö helli katsojia, vain pieni vilpoisa tuulenvire pakotti pitämään pitkähihaisen päällä.

Ottelut saatiin myös kentän puolesta pelata loisto-olosuhteissa. Ruohokenttien kärsittyä sateisesta kesästä turnaus siirrettiin tekonurmelle, jossa alusta on tasainen ja hyvä loppuun saakka. Ainoa miinuspuoli on, että joillekin joukkueille tuli pitkä päivä ja hankala otteluohjelma, koska kolmas kenttä jäi pois käytöstä.

Avauspäivän ottelut olivat runsasmaalisia. Ainoastaan yhdessä 14 pelatusta ottelusta maalimäärä jäi alle kolmen. Sitä myöten onkin ilmeistä, että niin kovana pidetty kymmenen tehdyn maalin raja saattaa rikkoutua kolmatta kertaa turnauksen historiassa. Ajax Sarkkirannan hyökkääjä Narit Sarkkinen oli osunut lauantaina maalipuiden väliin jo yhdeksän kertaa.

Ajax on varmistanut Sarkkisen maaleilla paikan välieriin ennen viimeistä otteluaan. A-lohkossa on yksi paikka vapaana ja siitä taistelevat vielä kaikki muut joukkueet. FC YPA on lähimpänä välieriä kerättyään neljä pistettä ja voitettuaan lauantain myöhäisottelussa FC SC J:n. Muut joukkueet ovat kolmessa pisteessä.

B-lohko oli huomattavasti epätasaisempi. Tervarit-juniorit 1 ja OLS viilettävät lohkon kärjessä ilman pistemenestyksiä. Ne ratkovat lohkovoiton keskinäisessä ottelussaan sunnuntaina klo 09:30 ja ovat myös varmistaneet paikkansa jatko-otteluissa.

Turnaus jatkuu Heinäpään tekonurmella kolmella alkulohkojen kierroksella klo 08:30 alkaen. Sijoitusotteut käynnistyvät välierillä klo 12:30. Turnaus huipentuu loppuotteluun klo 15:30.