MAALEJA VAIKKA KAHTEEN OTTELUUN

3.11.2014

Maalintekijän on helppo hymyillä. Sami Kuronen.
Tyypillinen tilanne. HauPan target-hyökkääjä ja FC OPA:n puolutus tiukassa taistossa.
Ottelun hahmo Sakari Kiljander vaihteeksi puolustustehtävässä.
Esa Juusela taisteli loistavasti ja oli tehokas.

FC OPA kohtasi 1. ja 2.11. HauPa:n kahteen kertaan. Sinipaitojen kannalta maalit painottuivat ottelujen sisällä kehnosti.

Lauantaina pelattu kakkosen ottelu oli FC OPA:lle tärkeä avausottelussa kärsityn tappion vuoksi. Mutta niin vain pisteet jäivät Haukiputaalle Jatulin käytäville lojumaan.

Saatujen tietojen mukaan FC OPA:lla olisi ollut paikkoja tehdä tarvittavat maalit jo lauantaina mutta HauPa oli maalipaikoissaan terävämpi ja vei ottelun tuloksella 1-2 (0-0).

La 1.11.2014 Jatuli, Haukipudas, kakkonen

FC OPA - HauPa 1-2 (0-0)

31.53 1-0 Sami Kuronen (Joonas Pekkala)

33.06 1-1 Antti Uusitalo

37.26 1-2 Antti Uusitalo (Timo Lähtevänoja)

0+1

Sunnuntaina joukkueet kohtasivat uudelleen Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa. Nyt oli marssijärjestys selvä jo alusta pitäen. Tässä ottelussa FC OPA piti tahtipuikkoa käsissään avausmaalin saatuaan. Sitä ennen otteluss aoli reilun kahden minuutin aikana viisi maalintekopaikkaa, joista kolme kotijoukkueelle.

Niko Junkkarin 1-0 maalin jälkeen tahtipuikon varressa oli erityuisesti joukkueensa kapteeni Sakari Kiljander, joka takoi kunnioittavat teholukemat 6+2. Sakaria säestivät varsin mallikkaasti Retu Värri tehoilla 1+4 ja Esa Juusola 2+3.

HauPa ei vain pysynyt opalaisten kyydissä ja varsin yksipuolinen hyökkäyskuvio puolustettiin tehottomaksi.

Liekä edellisen päivän ottelulla ollut tekemistä asian kanssa, mutta kumpikin joukkue oli varsin tulisessa mielentilassa ensimmäisen puoliajan ja ottelu oli melkein livetä tuomariston hyppysistä. Kuvaavaa puoliajan luonteelle oli 13 puhallettua virhettä. Näistä kumpikin joukkue osui kerran. Lisäksi Pasi Hilli hiiltyi sen verran, että joutui katselemaan keltaista korttia. Tilanteen rauhoittamiseksi Kari Lindgren vaihtoi maalivahdin, ettei Pasille vain tule toista korttia.

Tilanne kuitenkin rauhottui jo ennen kuin puolitoista minuuttia oli toista puoiaikaa pelattu. FC OPA:n kuudes maali katkaisi suurimmat intohimot raitapaitaiselta vierailijalta.

HauPa ottikin lopun harjoittelun kannalta ja pelasi viidellä kenttäpelaajalla lähes 10 minuuttia. Tuloksena FC OPA:lle kolme maalia, joista viimeisen teki maalinsuulle vaihdettu Jesse Mikkola.