KYSYMYSMERKKIEN OTTELU

15.2.2014


RetroStars päättää FC OPA:n joukkueiden kilpailukauden isännöimällä HauPa:n 2-joukkuetta Nelosen viimeisellä kierroksella. Ottelu pelataan Nallisportissa huomenna klo 13:00 alkaen.

Samalla ratkeaa pahnan pohjimmaisen kohtalo. Superpesikseen putoamisen uhkaa yrittävät vältellä niin kolmessa pisteessä olevat RetroStars ja FC Piuha kuin neljä pojoa kasaan haalinut HauPa/2:kin. Muutenkin kolmen ottelun kierros on jännittävä, kun päivän muissa peleissä ratkeaa, voittaako sarjan Herculeksen Old School vai FC Köyhät.

Maailmassa on paljon hyviä ja aiheellisia kysymyksiä, joihin on vastaus tai, jotka ovat vailla vastausta. Tähän mennessä RetroStars on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan, ja jos koko ajan parantaa, on voittokin vääjäämättä edessä. Viisi kautta siihen meni, mutta voitto tuli. Mitä siis eteen nyt? Siinäpä pohdittavaa pelipalaveriin.

Menon parantuessa kaikenlaiset ennätyksetkin ovat paukkuneet kerta toisensa jälkeen. Silläkin saralla voi kysäistä, löytyykö joku ennätys enää rikottavaksi tai virstanpylväs ohitettavaksi?

Löytyy vaikka väkisellä leipomalla. RetroStars ei ole esimerkiksi koskaan pelannut tasapeliä. Neljä tehtyä maalia ottelussa on kautta aikain korkein saldo. Menisikö HauPa:n verkkoon viisi? Jokainen maali joka tapauksessa lisää tehtyjen maalien kausiennätystä, joka on nyt lukumääräisesti 14 ja keskiarvollisesti 2,8.

Yksi ennätys voidaan ainakin siirtää historiaan. Tai oikeammin piirtää yleensäkin historiaan. Retron peleistä ei nimittäin toistaiseksi löydy yhtään tilastomerkintää yleisösarakkeessa. Yksi on, mutta sekin on vierasottelusta, joten sunnuntaina tehdään uusi yleisöennätys.

Lopuksi, jotta kaikki ei olisi aina niin ihanaa hehkuttamista, voidaan todeta yhden kehityskäyrän pysähtyneen. Nimittäin vaikka RetroStars ei päästäisi yhtään maalia huomisessa ottelussa, jää se keskiarvollisesti viime kauden päästettyjen maalien ennätyksestä 7 maalia ottelua kohden. Nollalla päästetyllä RetroStars yltää vain keskiarvoon 7,33.

Lukumääräisesti selän taakse on vara päästää 12 osumaa ennen kuin viime kauden 56 maalia edes sivutaan. Siinä RetroStars huijaa hiukan, sillä maalipuiden väliin asettuu vammojaan paikkaavan Jarkko Sankalan tilalle MetroStarsissa pelannut Valtteri Kairaluoma.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

 
RetroStars ja HauPa/2 eivät ole kohdanneet aikaisemmin.