VANHOJEN SYNTIEN ALKULÄHTEILLÄ

3.11.2012

Joonas Sohlo jäi yrityksestä huolimatta ilman tehoja.
Joonas Sohlo jäi yrityksestä huolimatta ilman tehoja.
Pallo on jo muualla toteavat Jussi Seppä, Janne Yrjönheikki ja Mikko Suomela.
Pallo on jo muualla toteavat Jussi Seppä, Janne Yrjönheikki ja Mikko Suomela.
Miika Reijonen ehtii palloon ennen HauPan Mikko Vainiota.
Miika Reijonen ehtii palloon ennen HauPan Mikko Vainiota.

FC OPA - HauPa 5-7 (3-1): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA sortui jälleen vanhoihin tuttuihin synteihinsä, kun se kohtasi pyhäinpäivän harjoitusottelussa Haukiputaan Pallon. Viidestä tehdystä maalista huolimatta tehottomuus maalipaikoissa oli jo huippuluokkaa. Samaan aikaan puolustuspelissä tapahtui helppoja huolimattomuusvirheitä, joista HauPa rankaisi kovalla kädellä.

Harjoitusottelun voitto matkasi raitapaitojen mukana Haukiputaalle maalein 7-5 (3-1). FC OPA johti ottelua parhaimmillaan jo 4-1, mutta Niko Putaalan kavennusmaalista alkanut sekasorto siivitti HauPa:n kolmessa minuutissa tasoihin.

Ottelu oli rikkonainen ja äityi loppua kohden lämpimäksikin. Ensimmäisen puoliajan rikkeet pysyivät normaalilukemissa, mutta tauon jälkeen virhetaulun fläpit kääntyivät hurjiin lukemiin 5-11.

Näihin virheisiin kulminoituu myös FC OPA:n tehottomuus. Futsalissa näkee harvoin noin suurta määrää kumulatiivisia rikkeitä ja niistä tuomittuja 10 metrin rangaistuspotkuja. Tosin yhtä harvoin näkee, että viisi yrittäjää epäonnistuu kuudessa rangaistuspotkussa.

Oma osansa toki oli myös HauPa:n mainiosti torjuneella maalivahdilla Matti Rissasella. Hän torjui kuudesta rankkarista viisi ja yksi meni tolpan väärältä puolen ohitse.

Voittoa tarjottiin hopealautasella, mutta ottajia ei löytynyt. Pelkästään rangaistuspotkuihin FC OPA:n hyökkäyspeli ei kaatunut. Laukauksia tuli ahkerasti ja laukojia riitti, mutta tehoja ei ollut.

Kahden viikon kuluttua alkavaan sarjaan täytyy pelaamiseen löytyä ennen kaikkea malttia ja huolellisuutta. Maaleja täytyy pystyä omista paikoista tekemään ja puolustuspään pelaamisessa helpot virheet on karsittava pois. Takaa-ajomahdollisuudet ovat tämän päiväiseen verrattuna huomattavasti heikommat, sillä nyt pelattiin tehokkaalla peliajalla. Sarjaotteluissa kello pysähtyy katkoista vain viimeisen viiden minuutin aikana.

Valopilkkujakin löytyi. FC OPA:n selvästi paras pelaaja oli Joonas Pekkala, joka on puolentoista vuoden aikana harpannut huimia askeleita eteenpäin futsalissa. Ennen kaikkea tämä yli 190-senttinen raamikas nuorukainen on oppinut käyttämään kookasta kroppaansa hyväksi oikealla tavalla.

Joka kerta, kun Pekkalalla oli alakerrassa pallo, vartalosuojauksen tuloksena oli joko vastustajan rike tai vapaaehtoinen luovutus. Pekkala onnistui myös hyökkäyspäässä. Tuloksena kaksi maalia.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre

TILASTOT

La 03.11.2012, Oulunsalon palloiluhalli
Harjoitusottelu

FC OPA - HauPa

5-7 (3-1)

06:57 1-0 Ilja Remes (Juho Sassi)  
09:15 1-1 Ville Hirvelä  
14:26 2-1 Ilja Remes (Sampo Saukkonen)  
17:06 3-1 Joonas Pekkala (Juho Sassi)  
22:06 4-1 Joonas Pekkala (Mika Koski)  
23:16 4-2 Niko Putaala (Mikko Vainio)  
25:51 4-3 Mikko Suomela  
26:10 4-4 Ari-Pekka Mansikkamäki (Lasse Kukkonen)
28:56 5-4 Sampo Saukkonen (Ilja Remes)  
30:21 5-5 Ari-Pekka Mansikkamäki (Mikko Vainio)
31:26 5-6 Timo Lähtevänoja (Jaakko Simppula)  
38:57 5-7 Jaakko Simppula  
Erotuomarit: Regis Rouge-Oikarinen, Pauli Leviäkangas

 

FC OPA    
AITTO-OJA Joni    
HUOVINEN Juha-Matti    
KOSKI Mika 0+1  
PEKKALA Joonas 2+0  
REIJONEN Miikka    
REMES Ilja 2+1  
SASSI Juho 0+2 pun 32:20
SAUKKONEN Sampo 1+1  
SEPPÄ Jussi (mv)    
SOHLO Joonas    
YRJÖNHEIKKI Janne