43. MESTARUUS JAOSSA

14.9.2012


Kaleva-turnaus täyttää Heinäpään urheilukeskuksen kentät taas tänä viikonloppuna. Ottelut alkavat kentillä 5 ja 6 molempina päivinä klo 09:00. Turnaus huipentuu sunnuntaina klo 16:00 alkavaan loppuotteluun.

Tänä vuonna kiertopalkinnosta ja 43. mestaruudesta kamppailee kymmenen joukkuetta, joista seitsemän tulee Oulusta ja loput kolme Lapista. Oulun ympäryskuntien, Kajaanin tai Raahen seuroja ei tällä kertaa selvinnyt mukaan. Lappilaista väriä edustavat TP-47, KePS ja FC Lynx.

Nuorempia eli 2001 syntyneitä poikia edustavia joukkueita on tällä kertaa mukana peräti kolme, jotka arpa heitti samaan lohkoon, OLS:lta on mukana peräti neljä joukkuetta ja Tervarit-juniorit edustaa kahdella. Seitsemäs oululainen on OPS-juniorit.

Joukkueet arvottiin kahteen viiden lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Kaksi parasta etenee välieriin ja loput pelaavat alemmat sijoitusottelut naapurilohkon vastaavalle sijalla sijoittuneen kanssa. 

Tällä kertaa ylivoimaisesti suurinta suosikin taakkaa kantaa A-lohkon OLS 00 Keltainen, joka pelaa vuotta vanhempien mestaruussarjassa. OLS oli pitkään piikkipaikalla, mutta on hiukan taantunut ja pitää kolmatta sijaa hallussaan. Kovimman vastuksen tarjoavat samaa sarjaa tahkoavat KePS Punainen ja FC Lynx 00 Millenium.

Turnauksen voittaja saa vuodeksi haltuunsa sanomalehti Kalevan lahjoittaman kiertopalkinnon, johon on tällä hetkellä yksi kiinnitys viime vuoden mestarilla Haukiputaan Pallolla. Kiertopalkinnon saa omaksi kolmella kiinnityksellä.

Kolme parasta joukkuetta palkitaan Kalevan mitalein. Lisäksi palkintoraati palkitsee pelipaikkojensa parhaat ja maalikuninkaan sekä valitsee tähdistöjoukkueen. Palkintojen jakajien joukkoa johdattavat tällä kertaa kansanedustaja Tytti Tuppurainen ja Kalevan markkinointivastaava, freestylen olympiamitalisti Mikko Ronkainen.

Tuloksia seurataan reaaliajassa turnauksen nettisivuilla. Mikäli sää sallii, mitaliottelut kuvataan videolle ja julkaistaan koosteena tulossivulla, Youtubessa ja Kalevan nettisivuilla.