Ossi N'Kansi väläytteli osaamistaan.
Martins Obodo maalasi ja Ilja Remes palkittiin.
Maalikunkku Joonas Pekkalan ruuti oli märkää.

FC OPA - JS Hercules 1-2 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA:n viime otteluiden vaihteleva meno oli tällä kertaa alavireinen ja johti tappioon sarjapaikastaan taistelevalle JS Herculekselle maalein 1-2 (0-0).

Ottelun häviö kiteytyy oikeastaan yhteen asiaan: maalivainun puutteeseen. Lukuisista loukkaantumisista ja poissaoloista huolimatta FC OPA pystyi ensimmäisellä puoliajalla hallitsemaan ottelua mielin määrin ja sai seitsemän hyvää maalintekotilannetta sekä kuusi kulmapotkua.

Hallinta oli niin vahvaa, että JS Hercules joutui tyytymään ennen taukoa ainoastaan yhteen Matti Verrosen vaatimattomaan kaukolaukaukseen. Maalivainu oli kuitenkin kateissa FC OPA:ta eikä kuparinen rikkoutunut, vaikka tilaisuuksia ottelun ratkaisemiseksi oli.

Tauon jälkeen Hercules tuli voimalla otteluun ja osat vaihtuivat kokonaan. Vajaat kymmenen minuuttia kestäneen rykäisyn aikana Verronen puski kulmapotkusta vieraat johtoon ja Matias Mustikkaniemi varmisteli etumatkaa vain neljä minuuttia edellisestä.

Maalien jälkeen puntit tasoittuivat ja FC OPA pääsi takaisin peliin mukaan. Vielä tunnin kohdalla näytti hyvältä, kun vaihdosta peliin tullut Martins Obodo sai sutaistua kulman jälkeisestä ruuhkasta kavennuksen.

Hercules keskittyi loppuajan kuitenkin tiiviisti puolustamiseen eikä FC OPA löytänyt enää kunnon eväitä hyökkäyspeliinsä. Maalintekoyritykset muuttuivat väkinäisiksi ja ratkaisuyritykset hätäisiksi. Edes vastustajan ainoan maalivahdin ulosajo ei auttanut eikä lisämaaleja enää tullut.

Ottelun kaikkein paras anti oli tieto, että FC OPA:n ei poissaoloista huolimatta tarvinnut lähteä kentälle häntä koipien välissä. Vaikka poissaolijoiden listalla olivat mm. Ollo, Sampo Saukkonen, Aleksi Kangas, Jarno Tenkula ja Simo Myllymäki, pystyi FC OPA antamaan täysipäisen vastuksen Herculekselle.

FC OPA:n parhaita oli puolustaja Ilja Remes, jonka kokonaissuoritus oli mallikas, vaikka hän yhtä maalia todistikin aitiopaikalta. Oikealla laidalla pelannut Ossi N'Kansi myös väläytteli muutamaan kertaan ja vähistä minuuteistaan huolimatta pelasi erittäin mallikkaasti.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre