MAALINTEKOPELI NIMELTÄ JALKAPALLO

8.8.2012

Johannes Väisänen oli mukana kaikissa maaleissa.
Johannes Väisänen oli mukana kaikissa maaleissa.
Pasi Hilli torjui nollapelin.
Pasi Hilli torjui nollapelin.
Niko Tukeva pelasi ensimmäisen pelin FC OPA:n paidassa.
Niko Tukeva pelasi ensimmäisen pelin FC OPA:n paidassa.
Martins Obodon maali merkittiin omaksi pelaajan tekemäksi.
Martins Obodon maali merkittiin omaksi pelaajan tekemäksi.

FC OPA - KajHa 3-0 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Syksyn tuulet puhalsivat Heinäpäässä, kun FC OPA ja Kajaanin Haka pelasivat kaksijakoisen Kolmosen ottelun koleissa olosuhteissa. Kaksijakoisuus ei näkynyt tuloksessa. FC OPA vei täyden pistepotin maalein 3-0 (2-0).

FC OPA oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puolikkaalla. KajHa puolestaan painoi tauon jälkeen vimmatusti kohti FC OPA:n maalia ja haki kavennusta, mutta se joutui toteamaan tulosurheilun raadollisuuden. Tehdystä työstä huolimatta luu jäi käteen, kun maalit jäivät tekemättä.

Ensimmäisen puoliajan perusteella KajHa jätti itsestään vaisun kuvan, mutta pukukopissa lienee puhuttu isoilla desibeleillä ja painokelvottomilla sanoilla. Se verran kovasti KajHa kavennusta haki. Ottelun ollessa käynnissäkin KajHa:n valmentaja penäsi penkin päästä joukkueeltaan taistelu- ja voitontahtoa.

Pientä jännitysmomenttia aiheutti FC OPA:n puolustuksen kokoonpanon uusiutuminen lähes kokonaan. Vain toppari Aleksi Kangas esiintyi vanhalla omalla paikallaan. Juuso Haapala pelasi vasta toisen ottelun laitapakkina ja vasemmalla vastaavaa tonttia hoiti AC Oulusta lainalla ollut Juha Majava.

Ilja Remes oli siirretty toiseksi toppariksi, vaikka hänet on totuttu viime vuosina näkemään vasemman puolustajan paikalla. Remes pelasi uudella pelipaikalla lähes rutiininomaisella kokemuksella, vaikka kyseessä on vasta 19-vuotias nuorukainen.

A-junioreista lainattu maalivahti Pasi Hilli oli puolustuksen uuden kokoonpanon yksi tärkeimmistä lukoista, kun KajHa:n hyökkäyksistä vietiin terävin kärki pois. Hän teki muutaman hyvän ja tärkeän torjunnan vieraiden pahimman painostuksen alla.

Hilli olisi vienyt parhaan pelaajan palkinnon ellei olisi ollut Johannes Väisästä, joka dominoi yhdessä Joonas Vaattovaaran ja Ollon kanssa keskikenttää osallistuen jokaisen maalin syntymiseen. Myös laidoilla viilettäneet Jarno Tenkula ja Simo Myllymäki onnistuivat pelissä.

Tällä kertaa, kun maalivahtipeli, puolustus ja keskikenttä pelasi onnistuneen pelin, eniten parannettavaa jäi hyökkäyksellä. Vaikka KajHa:n rynnistystä on kehuttu, oli FC OPA:llakin muutama maukas maalipaikka tilin lisäämiseksi. Eniten jossiteltavaa jäi Myllymäellä, jonka vippaukseen KajHa:n maalivahti Toni Soini kaivoi lapasen eteen ja esti lisäosumien synnyn.

Soinin ohella KajHa:n parhaita oli hyvin taistellut ja vääntänyt Petri Pikkarainen. Kajaanilaisten uusi georgialaiskärki Ilia Kavtaradze väläytteli pariin otteeseen ensimmäisellä puoliajalla, mutta katosi näkyvistä toisella jaksolla. Parhaimmat vieraiden maalipaikat olivat Nika Kiladzella, Joonas Tikkasella ja Sami Kilpeläisellä.

FC OPA:n maalitilin avasi Väisänen, joka pääsi lähietäisyydeltä iskemään Martins Obodon puskupudotuksen verkkoon jo ottelun 7. minuutilla. Tauolle päästiin turvallisessa johdossa, kun Väisäsen kantapääkikan ja Myllymäen keskityksen päätteeksi Martins Obodo maalasi. Osuma merkittiin kuitenkin lopulta omaksi maaliksi.

KajHa:n takaa-ajoyritykset päätti vaihdosta kentälle tullut Mikko Rantala, joka puski komeasti Väisäsen esityön ja Niko Tukevan keskityksen verkon perukoille.

Peli oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä ja hyvää Kolmosen tason jalkapalloilua. Voitto ei muuttanut FC OPA:n sijoitusta, kun FC Kemi pelasi FC Muurolan kanssa tasan. Pitkästä aikaa otteissa on paljon positiivista. Pelaaminen on rentoa ja hyväntuulista, syötöt menevät omille eikä hölmöjä virheitä tehdä.

Tästä on hyvä lähteä kaatamaan kotiotteluputken seuraavaa vastustajaa Spartakia.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre

TILASTOT

Ke 08.08.2012, Heinäpää 4  
Kolmonen  

FC OPA - KajHa

3-0 (2-0)

07. 1-0 Johannes Väisänen  
37. 2-0 oma maali  
90. 3-0 Mikko Rantala  
Erotuomari: Pietu Niinimäki  
Yleisöä: 44  
Avauskokoonpano:  
HAAPALA Juuso  
HILLI Pasi (mv)  
KANGAS Aleksi  
MAJAVA Juha  
MYLLYMÄKI Simo  
N'DOUMBA Patrice Ollo  
OBODO Martins -70
REMES Ilja  
TENKULA Jarno -77
VAATTOVAARA Joonas  
VÄISÄNEN Johannes  
Vaihtopelaajat:  
N'KANSI Ossi  
RANTALA Mikko +77
SEPPÄ Jussi (mv)  
SIPILÄ Juho  
TUKEVA Niko +70