Jarkko Sankala - vaikeasti ohitettava ja aiheesta tehty kunniataulu yläpuolella.
Tapani Huhta puskee.
Toni Rinnan (12) kiertoliikkeen tapainen ja Lauri Kauppinen odottaa syöttöpaikkaa.
Siihen se loppui.

FC Nets/2 - RetroStars 4-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Kautta aikain paras ottelutulos ja muutamat muut ennätykset siivittivät RetroStarsin viimeistä ottelua Viitosessa tällä kaudella. FC Nets/2 korjasi potin ja sarjanousun Neloseen maalein 4-0 (0-0).

Ottelu oli kevyttä sunnuntaipäivän puurtamista varsinkin Tapani Huhdalle ja Lauri Kauppiselle, jotka huhkivat aivan toisen puoliajan loppuminuutteja lukuunottamatta koko pelin puolustuksessa. Viimeisenä lukkona toimi upeita torjuntoja esittänyt Jarkko Sankala, joka piti Retron aina toisen puoliajan toiselle minuutille saakka maalittomassa tasapelissä.

Toisella puoliajalla FC Nets/2 pääsi sahaamaan puolustuksen muutaman kerran ylivoimahyökkäyksillä auki ja maalitilikin aukesi. Joukkue saa kiittää lopullisesta nousun varmistamisesta Riku Ollikaista, joka oli osallisena jokaiseen maaliin joko tekijänä tai syöttäjänä.

FC Nets/2 hölläsi aavistuksen verran lopussa ja Retrokin pääsi kokeilemaan pientä painostusta hyökkäyspäässä. Maalitili jäi kuitenkin avaamatta tällä kertaa.

Tappio oli siis kautta aikain pienin RetroStarsille. Marraskuun turnauksessa FC Piuhalle kärsitty 3-9 tappio pieneni miinusmaalien osalta nyt neljään. Samalla uusittiin ennätys yhdessä ottelussa päästetyistä maaleista. Tämä luku pieneni kahdeksasta neljään. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli myös paras ja ensimmäistä kertaa ei ollut miinuksella.

Kokonaisuudessaan kausi oli loistava, vaikka muutama rinkiin lupautunut pelaaja ei lopulta uskaltautunutkaan pelaamaan ja ottelut vedettiin yleisesti läpi 1-2 vaihtopelaajalla. Myös laajemmassa kuvassa kausi päättyi kahteen ennätykseen: tehtyjä maaleja (9) enemmän ja päästettyjä maaleja (77) reilusti vähemmän kuin koskaan.

Näiden tilastojen varjossa herää vain kysymys: Ollaanko me sittenkään enää Suomen huonoin futsal-joukkue? Joka tapauksessa ensi kaudeksi on heitetty iso haaste, sillä jos tästä haluaa parantaa, on vaarana jopa voittaminen.

RetroStarsin uusissa jäsenissä on herännyt iso innostus futsaliin. Näin ollen, vaikka kilpakausi päättyi, pelikautta pyritään jatkamaan 1-2 ystävyysottelulla kuukaudessa aina kevääseen saakka.

Harjoituskentälle joukkue ei mene kirveelläkään, joten jos jotakuta kiinnostaa haasteen ottaminen vastaan puoliksi jaetuilla kuluilla, FC OPA:n sähköposti vastaa tiedusteluihin. Vastustajaksi kelpaavat myös epäviralliset ryhmittymät kuten työpaikkajoukkueet. Yksi ottelu on jo sovittuna, mutta siitä myöhemmin, sikäli mikäli pelipaikka-asiat järjestyvät.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.