Juha-Matti Huovinen osui viidesti.
Juhlahetki.
Juhlahetki.

OsPa - FC OPA 4-6 (3-0), FC OPA - KajHa 7-0 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA nousee kaudeksi 2012-2013 futsalin Kolmoseen. Sarjanousu varmistui kahdella voitolla: OsPa kaatui 6-4 (0-3) ja Kajaanin Haka nollapelin saattelemana 7-0 (2-0). FC OPA voitti Nelosen selvästi häviämättä lopulta otteluakaan. Saldoa rasittaa ainoastaan yksi tasapeli Paavolan Kisaa vastaan.

FC OPA:n kanssa sarjaporrasta vaihtaa OsPa. Viitoseen putoavat Pattijoen Tempaus ja Inter Välivainio.

Nousuun tarvitun pisteen metsästys käynnistyi OsPa:aa vastaan pelatulla kärkikamppailulla, joka alkoi jo tuttuun tapaan kaoottisesti, mutta kulki eteen päin ja päätyi lopputulokseensa ottelun arvolle sopivasti erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen. Kirsikkana kakun päällä oli häilyvä vihellyslinja, joka aiheutti porinaa molemmilla vaihtopenkeillä.

Ensimmäinen puoliaika oli OsPa:n vyöryä ja vastustaja pääsi kolmen maalin karkumatkalle selkeiden virheiden vuoksi. Maaleja syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, oman kulmapotkun vastahyökkäyksestä ja rangaistuspotkusta.

Neljättäkin osumaa tarjottiin, mutta turnauspäivän ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut Jussi Seppä torjui OsPa:n toisen 10 metrin rangaistuspotkun.

Lähes puolet ensimmäisestä puoliajasta kului puolustaessa ja virheitä varoessa, kun FC OPA:n virhetili oli vihelletty täyteen jo reilun kymmenen minuutin jälkeen. Takaa-ajoon päästiin vasta tauon jälkeen ja peli sai aurinkoisemman ilmeen heti jakson alussa, kun minuutin välein Juha-Matti Huovinen ja Kalle Väisänen kavensivat eron yhteen maaliin.

OsPa:n selkäranka katkesi lopulta toiseen, kolme maalia tuottaneeseen minuutin mittaiseen tehohetkeen, kun Mika Koski tasoitti ja neljääkymmentä sekuntia myöhemmin vastustajan virhetilin täytyttyä Huovinen täräytti kymppimetrisestä voittomaalin. Joonas Pekkala varmisteli voiton kaunistelemalla lukemia 6-4:ään toisen puoliajan viimeisellä neljänneksellä.

Voitto ja nousun varmistaminen eivät vieneet mehuja eivätkä pelihaluja joukkueelta, vaan FC OPA kaatoi Kajaanin Hakan erittäin iloisella peli-ilmeellä. Muutama osuma voidaan jopa liittää ns. hassuttelukategoriaan - niin vapautunutta pelaaminen lopulta oli.

Ottelun loppuhetkien tavoitteeksi jäikin enää Sepän harvinaisen nollan varmistaminen - ja se varmistuikin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen edustusjoukkueen historiassa.

"Ensimmäinen peli oli hirvittävän järkyttävää alussa, mutta kovalla työllä punnerrettiin voittoon", päävalmentaja Kari Lindgren totesi kärkikamppailusta.

"En tiedä jännittikö vai mikä oli. Erilainen ohjeistuskin saattoi olla yksi syy, mutta kun rauhoituttiin, niin oikeita asioitakin alkoi tulla", Lindgren kommentoi Oulunsalon hallin postimerkille suunnittelemaansa aktiivista prässäystaktiikkaansa.

Osittain taktiikka meni syteen, sillä virhetili täyttyi OsPa:aa vastaan hyvin aikaisessa vaiheessa. Kun pahin ylilataus oli ohitse, alkoi pelikin kulkea ja OsPa putosi kyydistä joutuen itse rikkojan rooliin.

Päävalmentaja Lindgren tahtoi kiittää erityisesti joukkuehenkeä OsPa -pelinkin voitosta.

"Meillä oli hirveän hyvähenkinen ryhmä. Niillä hetkillä, kun oli vaikeaa, suu ei käynyt, vaan pelattiin loppuun saakka."

"Koko joukkueelle kiitettävä arvosana kaudesta."

Turnauksen jälkeen pukuhuoneessa korkattiin pullollinen kuohuviiniä nousun kunniaksi. Pienen jäähyväispuheen jälkeen kaudesta jää enää jäljelle seuran lupaama saunailta ja sen jälkeen kausi 2011-12 laitetaan historian lehdille. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa taas syksyllä korkeammalla sarjatasolla kuin FC OPA on koskaan aikaisemmin ollut.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.