Aleksi Kangas kipparoi FC OPA:n voittoon.
Jussi Sepän vartioimalla maalilla tiukka tilanne.
Gezim Gashi vie pääpallon Toni Kuusiratilta.
Jarno Tenkula onnistui kahdesti.

FC OPA - Tervarit 7-2 (3-2): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n maalihanat virtasivat vaihteeksi solkenaan, kun vastassa Kolmosen derbyssä oli Tervarit. Maalijuhlat päättyivät värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemiin 7-2 (3-2).

Tervarit ilmestyi Castrenin kentälle 11 miehen voimin, vaikka vaihtopenkille olikin merkitty yksi pelaaja. Kun tästä permanenttikokoonpanosta Teemu Ryhänen joutui jättämään reisivamman takia leikin kesken ja Janne Kauppila otti rumalla taklauksella itselleen toisen varoituksen myötä ulosajon, ei lopputuloksesta ollut enää epäselvyyttä.

Tervarit pysyi hyvin mukana aina 71. minuutille saakka, jolloin Ibrahim Bamba ja Joonas Pennanen juonivat nopean vapaapotkun. Pennanen karkasi puolustuslinjan raosta läpiajoon ja nosti pallon Jarkko Fiskarin yli maaliin. Tämä 4-2 osuma katkaisi lopullisesti Tervarien selkärangan.

Tilanne oli oppikirjaesimerkki nopean vapaapotkun hyödyntämisestä ja siitä, kuinka sellainen kerrankin annetaan pelata.

Ottelu sai helpon lähdön, kun Pennanen juoni Jarno Tenkulan kahdesti maalintekoon. FC OPA ehti pommittaa vastustajan maalia Pennasen, Joonas Sohlon ja Vitaon voimin, ennen kuin Antti Kauranen hyödynsi puolustuspään pallonmenetyksen ja teki kavennuksen Tervarien ensimmäisestä hyökkäyksestä. Pelikello oli juoksenut vasta 13 minuuttia.

Sohlo lisäsi FC OPA:n johtoa nopeasti ja maalien virta rauhoittui hetkeksi. Tervarit nousi uudelleen peliin mukaan, kun Toni Kuusirati löysi pienen pienen reiän muurista ja latasi vapaapotkun 20 metristä oikeaan alakulmaan.

Tervarit tuli toiselle puoliajalle terävästi ja pystyi pitämään pelin tiukkana. Tervareilla oli kulmapotkun jälkitilanteessa hyvä paine päällä ja hetkeä myöhemmin Henri Niemelä tuhlasi avopaikan eli hyvä tuurikin esti tasoituksen syntymisen.

Tervarien jouduttua kahden vajaalle ja FC OPA:n tehtyä neljännen maalinsa loppu oli vain pakollisen pelailua pois. Sohlo täydensi hyvän sekä yritteliään iltansa kahdella lisämaalilla ja Jussi Ailisto pääsi maalitilastoihin aivan viime sekunneilla.

Ottelun hyvin tuominneelle Olli-Pekka Veijolle kannattaa antaa erityispisteet 4-2 maaliin johtaneesta vapaapotkutilanteesta. Turhan usein erotuomari ei anna pelata rikkeiden jälkeen nopeasti syystä tai toisesta, mutta nyt sai ja tulosta syntyi.

Veijo osoitti myös erityisen hyvää pelisilmää ottelun lopussa. Hän vihelsi pelin päättyneeksi tasan 90:04, vaikka vaihtojen, lukuisten varoitusten ja Mikko Rantalan loukkaantumisen myötä eväitä olisi ollut neljän-viidenkin minuutin lisäaikaan. Mitään järjellistä syytä lisäajan peluulle ei ollut, vaan oli parempi antaa tälle ottelulle sen historiaan siirtävä armonlaukaus.

FC OPA nousi sarjassa ainakin päivän ajaksi kakkoseksi. Pahimmalla kilpakumppanilla KajHa:lla on ottelu sunnuntaina, jolloin se kohtaa sarjajumbo AS Moonin. Kaiken järjen mukaan KajHa ottelun voittaa, joten maalierojen laskeminen sen ja FC OPA:n välillä jatkuu edelleen.

Tuleva puolitoista viikkoa antaa loppukauden suunnasta paljon osviittaa. FC OPA kohtaa AC Kajaanin vieraissa ensi lauantaina. Heti sen jälkeen keskiviikkona on edessä Kajaanin derby KajHa:n ja AC Kajaanin välillä.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre