PAKKOVOITON PAIKKA

12.8.2011


FC OPA matkustaa huomenna AS Moonin vieraaksi Raaheen. Ottelu pelataan Koivuluodon kentällä Raahessa klo 15:00 alkaen.

FC OPA palaa kauden kolmannelta sarjatauolta hyvin latautuneena. Tauon aikana on paikattu kolhuja, mutta toisaalta yhdessäoloakin on riittänyt mm. poikien maaotteluiden järjestelytalkoiden muodossa.

Kilpailutoiminnan puolella hymy kääntyy miettivään mutruun. Syyskausi on alkanut FC OPA:lla jokseenkin mollivoittoisesti ja viimeksi KajHa:lle kärsitty tappio on pudottanut joukkueen sarjataulukossa kolmanneksi. KajHa kävi viikolla voittamassa OPS-juniorit Oulussa, joten se on nyt kolmen pisteen suuruisella karkumatkalla.

FC OPA voi voitolla ajaa pisteet tasoihin, mutta kyseessä ei ole pelkästään kisa pisteistä vaan myös maaleista. KajHa:n maaliero on plussalla 34 maalia, kun FC OPA:n mittari näyttää vain 19:ää. FC OPA on siis pakkovoiton edessä Raahessa, mutta jokaisessa pelissä tarvitaan myös maaleja, maaleja ja maaleja.

FC OPA:n esitys Kajaanissa ei ollut hävettävä, vaikka tappio tulikin. Jos otteet jatkuvat yhtään samanlaisina, voi Raahesta odottaa tuloksellista iltaa. FC OPA pelasi viimeksi ilman AC Oulun farmiapuja ja niin käy nytkin, mutta se ei näytä joukkueen suoritustasoa juurikaan heikentävän.

Koko porukan ykkösmiehistö on mukana lukuun ottamatta Mikko Sarkkista, joka kärsii polvivaivasta. Jussi Seppä on kuitenkin todistanut olevansa luottamuksen arvoinen mies ja torjui mm. voiton OPS-junioreista jokunen peli taaksepäin. Muita saranapelaajien poissaoloja ei ole ellei sellaiseksi voi katsoa Juho Sassin siirtymistä TP-47:n riveihin, mutta hänhän ei kuulu enää muonavahvuuteen.

AS Moonilla tilanne on myös haastava, joten kotijoukkue taitaa laittaa kaiken peliin, mitä arsenaalista löytyy. Raahelaisten kuusi pistettä on vienyt AS Moonin jumbotilalle ja Nelosen kutsu kuuluu, mikäli se ei lisäpisteitä tienaa.

Toistaiseksi mielenkiintoinen tilastomerkintä kertoo, että AS Moon ei ole tällä kaudella saanut kotikentällä pisteen pistettä kasaan. Toisaalta FC OPA on pelannut suhteellisesti ottaen vieraissa paremmin kuin kotonaan. Parin viikon takainen tappio Kajaanissa oli ensimmäinen kolhu kilpeen vieraskentällä.

AIKAISEMMAT OTTELUT

09.06.2005ViitonenAS Moon - FC OPA6-0 (x-x)
18.08.2005ViitonenFC OPA - AS Moon2-2 (x-x)
28.05.2011KolmonenFC OPA - AS Moon1-0 (1-0)