Suomen avauskokoonpano.
Juhani Pennanen torjuntoineen oli yksi Suomen avainhahmoja.
Kastriot Kastratin (vas.) otteet herättivät ihastusta.
Joni Mäkelä ruotsalaispiirityksessä.

Suomi sai kaksoismaaottelun toisessa pelissä hyvityksen tiistain tappiolleen. Hyvin alkanut ottelu sai ensin ruotsimaisen käänteen ja Suomi oli jo tappiolla, mutta nousi viime hetkillä lopulta makoisaan 3-2 (1-2) voittoon naapuristaan.

Suomen maalitilin avasi Hollannissa pelaava Thomas Lam, joka täräytti aivan rankkarialueen rajalta vapaapotkun Ruotsin verkkoon. Sitä ennen nähtiin muutama hyvä maalipaikka, mutta tulosta ei syntynyt. Ilman tulosta jäivät mm. Joni Mäkelä ja Robin Lod.

Ruotsalaisten yrityksien viimeisenä lukkona oli maalissa loisto-ottelun pelannut Juhani Pennanen, joka joutui ylimääräisiin torjuntatöihin Suomen puolustuksen tehtyä huolimattomuusvirheitä. Ne kostautuivat ensimmäisellä puoliajalla Ruotsin kahtena maalina, joille Pennanen ei voinut mitään.

Ruotsi nousi tasoihin ja johtoon, kun Jonathan Azulay puski ensin kulmapotkun vastustamattomasti Suomen verkkoon. Johtomaali syntyi juuri tauon alla pahaan paikkaan, kun Mäkelän keskialueen pallonmenetyksen jälkeen vapaaksi unohdettu Karl Homberg sai keskityksen ja kiskaisi pallon sivuttaisvedolla verkkoon.

Toisella puoliajalla Suomen peli polki paikallaan, kunnes parikymmentä viimeistä minuuttia kenttää hallitsi sinivalkoiset Huuhkajat. Tasoituksen teki Joel Pohjanpalo lauottuaan verkon perille Kastriot Kastratin vedosta tulleen reboundin.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Suomi pääsi uudelleen juhlimaan, kun jälleen irtopallo toimitettiin Ruotsin maaliin. Nyt asialla oli Dani Hatakka.

"Väsymys näkyi tänään hieman pelissä molemmilla joukkueilla ja peli aaltoili paljon. Meillä oli paljon paikkoja, mutta toisaalta myös maalivahti Juhani Pennanen torjui muutaman kerran hyvin", Suomen päävalmentaja Kimmo Lipponen totesi Palloliiton verkkotoimitukselle.

"Kyllä me voiton ansaitsimme tästä pelistä. Moraaliin ja työmäärää pitää olla tyytyväinen, kun nousimme lopussa voittoon. Väsymyksestä huolimatta jaksoimme puristaa vielä, eikä kukaan tyytynyt tasatulokseen, vaan halusi vielä kääntää pelin voitoksi."

Jälkimmäistä maaottelua seurasi tiistain hienoisen pettymyksen jäljiltä päiväpeliksi yllättävän suuri, 1117 silmäpariin yltänyt yleisöjoukko. Suuri kiitos tästä yleisömäärästä kuuluu Svenska Privatskolan i Uleåborgin ja Oulun Seudun Ammattiopiston tekniikan yksikön vieraille, jotka muodostivat noin puolet katsomossa istuneista.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.